Støtte til nordiske computerspil

Tre af seks modtagere af udviklingsstøtte til nye computerspil er danske.

Nytænkende nordiske computerspil er blevet belønnet med 2,5 millioner kroner. Og tre af de seks spil produceres i Danmark.

Nordisk Ministerråd står bag uddelingen af i alt fem millioner kroner til udvikling af nordiske computerspil. Norden har nemlig en særdeles flot referenceliste, hvad angår computerspil, og der satses derfor på at opdyrke nye talenter. I Danmark har navnlig IO Interactive og Deadline Games markeret sig med godt sælgende spil.

Det danske spilfirma Digital Out får 500.000 kroner til udviklingen af »Asteroid Cowboys«, Frecle får 300.000 kroner til sit »Youropa«, og UOVO får andre 300.000 kroner til spillet »Willinilli«. Topscorer på støttelisten er dog svenske Tarsier Studios, som med 600.000 kroner kan komme godt videre med »The City of Metronome«, hvor man går rundt i en storby og optager lyde, som man derefter bruger til at løse gåder med.

Uddelingen var den anden af de to i det såkaldte Nordiske Computerspilprogram. Nordisk Ministerråd modtog 47 ansøgninger for sammenlagt 23 millioner kroner til den første uddeling i maj.

»Det er et gennemgående træk for de ansøgninger, som har fået bevilliget støtte, at de alle indeholder masser af hjerteblod og samtidig beskriver spil, jeg virkelig har lyst til at prøve,« siger Stine Klie fra det danske spilfirma Guppyworks som repræsentant for den gruppe af sagkyndige, der vurderer og udvælger blandt de mange ansøgninger.

Ud over de nævnte fik Funkis Multimedia AB (Sverige) 300.000 kroner til »Fiske i Sverige« og finske Secret Exit Oy andre 300.000 kroner for »Cinnamon Beats«. Endelig har to ansøgere fået 100.000 kroner til at forbedre deres ansøgninger, så de kan forsøge igen til næste år.

Typisk koster det 70-120 millioner kroner at få et spil færdigt og ud på markedet.

Nordisk Computerspilprogram blev lanceret i 2006 og løber i seks år. Fokus er på at forbedre adgangen til nordiske computerspil for nordiske forbrugere.

Læs mere: Nordisk Computerspilprogram