Største Samsung-skærm til sommer

Galaxy S er Samsungs nyeste mobiltelefon med den hidtil største, trykfølsomme skærm, nemlig på fire tommer.

Skærmen på Samsungs nye Galaxy S-model med Google Android som styresystem er på fire tommer. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telefonen fra den sydkoreanske elektronikgigant, der er verdens næststørste mobilproducent efter finske Nokia, anvender Googles styresystem Android 2.1. Den store skærm med såkaldt Super AMOLED-teknologi gør bl.a. brugen af Internet lettere. Samsung lover, at skærmen er 20 procent lysere og vil reflektere 80 procent mindre sollys udenfor. Telefonen, som kommer til at koste 5.000 kroner, kommer til sommer og tager kampen op mod telefoner fra Nokia og Apples iPhone.

Med i telefonen er Samsungs SocialHub, som samler kontakter og venner på et sted, uden at man skal springe mellem forskellige netsider og programmer. Facebook-kontoen, chat, e-post, telefonnumre og kalenderopdateringer er samlet og opdateres løbende.

Man kan tilpasse menuer og genveje efter egne ønsker, se film eller læse e-bøger. Samsung har indgået aftale med flere producenter, så man kan købe spillefilm, TV-shows og e-bøger direkte fra telefonen.

Telefonen leveres med GPS med Google Maps i 3D, trådløs forbindelse til andet udstyr, digitalkamera med en opløsning på fem megapixler, VGA-videotelefonkamera, den nyeste udgave af radioteknologien Bluetooth 3.0 og otte gigabyte intern hukommelse (med plads til op til 32 GB).

Galaxy S måler 64,2 x 122,4 x 9,9 millimeter og vejer 118 gram. Th.