Stjerneinvestorer sætter tænderne i vegetarburger

Investorer som Bill Gates, Li Ka-shing og Facebook-medstifter Dustin Moskovitz deltager alle i en ny investeringsrunde for Impossible Foods, et Silicon Valley-baseret selskab, der producerer plantebaserede alternativer til kød.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorer som Bill Gates, Li Ka-shing og Facebook-medstifter Dustin Moskovitz deltager alle i en ny investeringsrunde for Impossible Foods, et Silicon Valley-baseret selskab, der producerer plantebaserede alternativer til kød.

Det skriver Financial Times.

I alt får det seks år gamle selskab 75 mio. dollar i ny kapital, der skal bruges til at sætte fart på selskabets udvidelse. Selskabet har nu i alt indsamlet 250 mio. dollar.

Impossible Foods er stiftet af Stanford-professoren Pat Brown, som ville forbedre folks sundhed og reducere køds effekt på miljøet uden at gøre op med forbrugernes lyst til at spise kød. Han opfandt derfor en metode, der anvender soja-leghæmoglobin, til at skabe et produkt, der smager "identisk" med rigtigt kød.

Impossibles patenterede burgerbøf sælges i øjeblikket i 50 restauranter i USA. Selskabets nye fabrik, der åbner om få uger, vil dog øge selskabets salg fra få tusind burgere om måneden til flere millioner. På sigt vil selskabet ifølge sin finansdirektør, David Lee, ikke udelukke at være leverandør til store kæder som for eksempel McDonald's.

- Vi vil gerne være leverandør for ethvert stort selskab, som sælger kødprodukter. Vores mål er at konkurrere med kødprodukter på ethvert marked, siger David Lee til Financial Times.