Stjernearkitekt skal tegne underjordisk museum

Det kommende Museumscenter Blåvand i Varde bliver en udfordring for Bjarke Ingels - det skal indeholde eksperimentarium under en stor bunke jord.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer et drys af stjernestøv over det kommende Blåvand Museumscenter. Det nye museum skal nemlig tegnes af den prisbelønnede danske arkitekt Bjarke Ingels.

"Vi kunne jo lige så godt spørge den bedste. Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg nok ikke overbevist om, at det ville lykkes, men der gik kun en time, før svaret kom," fortæller Museet for Varde By og Omegns direktør Claus K. Jensen til Building-supply.dk

Museet skal rumme både et bunkermuseum, et ravmuseum og et eksperimentariem. En del af museet skal være under jorden med adgang til Tirpiz-bunkeren.

"Opgaven er i virkeligheden umulig. Der er alle former for restriktioner på byggeri i området. Museumsbygningen bliver gemt i en bunke jord, men skal alligevel være spektakulær – og der har vi netop den udfordring, Bjarke Ingels Group går efter," siger Claus K. Jensen.

Varde Kommune vil nu lave en lokalplan, der baner vej for byggeriet, mens arkitektfirmaet går i gang med forprojektet. Det er Sydvestjysk Udviklingsforum, der betaler forarbejdet, mens museet selv skal i gang med at rejse pengene til byggeriet, der forventes at koste omkring 50 mio. kroner.