Stjernearkitekt fordobler overskud og tredobler staben

Danmarks måske mest spektakulære arkitektfirma er nu også blevet et af branchens største - og formår samtidig at tjene godt.

Bjarke Ingels Group, som blandt andet skal arbejde med et nyt voldanlæg på Manhatten, tjener gode penge i disse år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BIG eller Bjarke Ingels Group har gennem flere år været et af landets toneangivende og mest spektakulære arkitektfirmaer, og nu er det også ved at være en af branchens største tegnestuer.

Det fremgår af 2013-regnskabet, som viser, at antallet af ansatte siden 2011 er tredoblet til 196 medarbejdere. Omsætningen bliver ikke oplyst, men bruttofortjenesten er i samme periode mere end firdoblet til knap 112 millioner kroner.

Væksten forplantede sig til bundlinjen, som sidste år viste 14,6 millioner kroner i overskud efter skat - godt en fordobling fra 2012 og en ottedobling fra 2011.

Udviklingen står i positiv kontrast til branchens største firma, C.F. Møller, der - som omtalt af Berlingske Business - for nylig fremlagde 2013-tal med et lille fald i omsætningen og en bundlinje, som var gået fra sorte til røde tal.

Ledelsen hos BIG betegner selv ordreindgangen, udviklingen i aktivitetsniveauet og resultatet som "tilfredsstillende" og spår for 2014 "tilsvarende resultater" og "fortsat positiv udvikling i aktivitetsniveauet".

Kig på Kina


BIG - med grundlægger Bjarke Ingels og syv andre partnere i spidsen - har hovedkontor i en gammel fabriksbygning i Valby samt afdelinger i New York og Beijing.

I Kina blev et "superhøjhus" i Tianjin sat i bero i 2013, men det tilbageslag blev opvejet af andre projekter, især i Danmark og i Taiwan.

Plastret til med priser

BIG og Bjarke Ingels har modtaget stribevis af både danske og internationale anerkendelser - blandt de seneste er den eftertragtede britiske RIBA-pris for Søfartsmuseet i Helsingør.

De ofte meget spektakulære projekter omfatter herhjemme Amager Bakke-forbrændingsanlægget og i udlandet en nylig opgave om et kæmpe voldanlæg, der skal sikre Manhattan mod oversvømmelser.