Stjerneadvokater skal forsvare Schlüter-trio

De tre advokater fra Johan Schlüters Advokatfirma, der netop er blevet tiltalt for svindel for 200 mio. kr., har alle hyret stjerneadvokater til den kommende sag. Hele 23 retsdage er sat af til sagen. De tiltalte nægter sig skyldige og skyder skylden på hinanden.

Advokatfirmaet Johan Schlüter havde hjemme på denne prominente adresse på Højbros Plads i Indre København, før en skandelsag lukkede firmaet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en opsigtsvækkende svindelsag, som kan måle sig med de helt store erhvervsskandaler i Danmark, som senest i 2018 kommer til at ramme Københavns Byret.

I dag blev advokaterne Johan Schlüter, Susanne Fryland og Lars Halgreen tiltalt i en omfattende sag om svindel i advokatfirmaet Johan Schlüter for mere end 200 millioner kroner. Sagen er endnu ikke berammet, men der er sat hele 23 retsdage af, og forventningen er, at den rammer byretten i efteråret 2017 eller starten af 2018.

Sagen størrelse understreges også, at de tre tiltaltes valg af forsvarsadvokater. Således bliver de alle tre repræsenteret af stjerneadvokater med stribevis af tunge sager på CV'et.

Navngiveren til hele sagen, Johan Schlüter selv, har valgt Karoly Németh som advokat.

I de forløbne 50 år har han som advokat bistået stribevis af kendte personer, herunder målmanden Peter Schmeichel, erhvervsfolkene Aldo Petersen og Steen Bryde, politikerne Lars Hedegaard og Jesper Langballe, ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen, flere fagforeninger, Jørgen Glistrup i Parken-sagen, flere ansatte i Havarikommissionen og ikke mindst professor emeritus Bent Jensen i injuriesagen anlagt af journalist Jørgen Dragsdahl.

Karoly Németh oplyser, at Johan Schlüter nægter sig skyldig:

»Fremstillingen af Johan Schlüters rolle er urimelig, og vi glæder os til at møde op i retten og få bevist, at virkeligheden er en hel anden,« siger Karoly Nemeth, som  afviser, at Johan Schlüter vidste noget om svindlen.

»Det er Susanne Fryland, der har tilegnet sig midlerne. Susanne Fryland forsøger selvfølgelig for at få en medskyldig ved at skyde skylden på sine to tidligere partnere,« siger Karoly Németh.

Helt fra starten af sagen har Johan Schlüter og Lars Halgreen lagt skylden for skandalen over på Susanne Fryland. Hun har hyret Jan Erik Kornerup Jensen til at forsvare sig.

Den 77-årige advokat har gennem årene været involeret i flere store sager om økonomisk kriminalitet. Blandt andet var han forsvarer i sagen mod den i dag afdøde entreprenør Kay Wilhelmsen samt Tvinds tidligere talsmand gennem mange år, Poul Jørgensen.

Han oplyser, at Susanne Fryland nægter sig skyldig:

»Min klient nedlægger påstand om frifrindelse. Vi er glade for, at der nu er ved at komme en afklaring. De sidste to år har været en stor belastning for min klient. Mere har jeg ikke sige om sagen. Argumenterne tilhører retten, og sagen skal ikke procederes i medierne,« siger Jan Erik Kornerup Jensen til Berlingske.

Han henviser til, at Schlüter-sagen har kørt siden 2015, hvor Producentforeningen politianmeldte advokatfirmaet for svindel med Copydan-penge.

Den sidste tiltalte i sagen, Lars Halgreen, har hyret stjerneadvokaten Jakob Lund Poulsen til at forsvare sig. Jakob Lund Poulsen har været forsvarer i en lang række højtprofilerede sager som Midtbank-sagen om insiderhandel, Tvind-sagen, sagen mod efterretningsofficeren Frank Grevil samt straffesagen mod den såkaldte Amagermanden, hvor den tiltalte blev dømt for mord og voldtægt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Lars Halgren eller Jakob Lund Poulsen.