Stjålne æbler blev starten på ny dansk cider-succes

Hvad der startede som 66 flasker for fem år siden, er i dag blevet til 25.000 flasker, som servers på adskillige Michelin-restauranter. Æblerov hedder den nye danske cider-succes.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Cider hitter, og nye danske producenter er dukket op. Blandt andre 'æblerov' i Valby. Vi fotograferer de to bag. Christopher Melin, stribet bluse, & Morten Sylvest Noer.
Læs mere
Fold sammen

»Lige mellem barnevognen og græsslåmaskinen fandt vi plads i garagen til at lave cider. Vi gik på rov i Mortens forældres have og bagefter naboernes. Vi lånte en pressemaskine og en kværn fra et miljøcenter. Man fik helt ondt i armen, for den var selvfølgelig manuel,« fortæller Christopher Melin, som er den ene del af makkerparret bag en ny succesfuld cider-virksomhed med den naturlige titel Æblerov.

Det skriver FødevareWatch.dk

Sammen med Morten Sylvest Noer grundlagde han Æblerov i 2011. De er en del af det nye cider-boost, som er begyndt at pible frem i Danmark de senere år. Efter mange år med hård dominans har specialøllet fundet en lillebror i cideren, som flere kendte bryggere har kastet sig over, herunder: Mikkeller, Nørrebro Bryghus og Kølster Malt & Øl.

Fra at producere 66 flasker i 2011, gik de til at producere 200 i 2012, til 6.500 i 2015 og regner med at ramme 25.000 i 2016. Og nu er det kunderne på kendte toprestauranter som Noma, Alchemist, Relæ og Hærværk, der smager på varerne.

Målet er ikke at få lavet en sød cider som den britiske. Heller ej er det målet at få lavet en tør fransk udgave af æblerne. Derimod er ønsket at lave en særegen dansk version, som repræsenterer de råvarer og vejrmæssige forhold, der er i Danmark.