Stine Bosse: Ny bankdirektør er måske allerede fundet

BankNordik-direktør Janus Petersen var ikke enig i formand Stine Bosses og den øvrige bestyrelses nye strategi, og derfor blev han afskediget. Søgningen efter en ny direktør er i gang, og afløseren er muligvis allerede fundet.

Foto: Liselotte Sabroe. Stine Bosse, bestyrelsesformand i BankNordik, har måske allerede fundet sin nye direktør til banken.
Læs mere
Fold sammen

BankNordik skal på jagt efter en ny adm. direktør, efter at bankens bestyrelsesformand Stine Bosse onsdag meldte ud, at den nuværende direktør, Janus Petersen, forlader banken. Og måske er den nye direktør allerede fundet.

Indtil den nye direktør er på plads, er bankens finansdirektør, Árni Ellefsen, konstitueret som adm. direktør, og ifølge Stine Bosse er han en varm kandidat til at overtage posten permanent.

»Vi mener faktisk, at ham vi har konstitueret, Árni Ellefsen, i hvert fald i første omgang har en god profil. Det skal selvfølgelig være en person, der kender den finansielle sektor, og så skal personen have direkte eller indirekte tilknytning til Færøerne,« siger Stine Bosse og understreger samtidig, at bestyrelsen vil afsøge markedet for andre kandidater:

»Árni skal holdes op mod de bedste øvrige kandidater. Den proces tager nok et par måneder.«

Det er et halvt år siden, at Stine Bosse tiltrådte som bestyrelsesformand i BankNordik, og siden har bestyrelse og ledelse drøftet den fremtidige strategi. Bestyrelsen og adm. direktør Janus Petersen ville imidlertid hver sin vej, og derfor forlader Janus Petersen banken, forklarer Stine Bosse.

»Vi har talt meget om forskellige strategiske udfaldsrum hen over det seneste halve år, og der er det åbenbart, at der er nogle uenigheder, der bliver tydelige i sådan en proces. Vi har været helt enige om, at vores veje skulle skilles. Der er ikke noget dramatik i det. Jeg har gode ord at sige om Janus, men det var tiden til, at der skal andre kræfter til at realisere den her strategi, og det er så det skifte, som vi laver nu,« siger Stine Bosse.

Jyske Bank vil se nærmere på BankNordik-kunder

Den nye strategi indebærer, at BankNordik sætter porteføljen af erhvervskunder i Danmark til salg. Det sker på et tidspunkt, hvor de fleste banker hungrer efter mere udlån, og derfor vil der formentlig være stor interesse for at købe erhvervskunderne.

Stine Bosse kalder da også selv salget af porteføljen for »god timing«.

Spar Nords direktør, Lasse Nyby, har over for FinansWatch erklæret sig interesseret i at se nærmere på et muligt køb af BankNordiks erhvervskunder, og også Jyske Banks direktør, Anders Dam, der notorisk er på udkig efter opkøb, kalder den nye opkøbsmulighed for spændende.

»Det er da en spændende melding, som vi skal have forholdt os til,« siger Anders Dam til Berlingske Business.