Stik en pirat og tjen én million dollars

Piratkopi. Den globale brancheforening for softwarevirksomheder sætter hårdt ind i jagten på folk, der kopierer software. Business Software Alliance sætter dusøren for tips om pirateri i virksomheder op til én million dollars.

Der kan være mange penge i at stikke en person, som bruger ulovligt kopieret software. Helt præcis 5,5 mio. kr. Det skriver nyhedsportalen Version2.

Den globale brancheorganisation for softwarevirksomheder, Business Software Alliance (BSA), sætter nu organisationens dusør op fra 200.000 dollars til én million dollars, hvilket svarer til netop 5,5 millioner kroner.

Ifølge Version2 er dusøren en del af BSA's løbende indsats mod piratkopiering i virksomheder. Siden 2005 har organisationen tilbudt en dusør til personer, der kommer med detaljerede oplysninger om krænkelser af softwarelicenser i en amerikansk virksomhed.

Det har ifølge BSA ført til, at organisationen har indgået forlig med flere hundrede virksomheder og indbragt BSA's medlemmer over 120 millioner kroner i kompensation.

Dusørordningen henvender sig til medarbejdere, som ved, at piratkopiering finder sted hos virksomheden. For at opnå dusøren på en million dollars, skal sagen dog resultere i et forlig på mindst 15 millioner dollars, oplyser BSA.

For et forlig på under 100.000 dollars kan medarbejderen maksimalt få udbetalt 5.000 dollars eller omkring 27.500 kroner.

- mja