Stigende madpriser sender danskerne syd for grænsen

Danskerne henter ikke længere øl og vin men kød og pølser, når de kører til Tyskland og handler. Den lave tyske fødevaremoms lokker.

Grænsehandlen med drikkevarer og slik, der typisk har været de store trækplastre forventes at falde med knapt 700 millioner kroner til et niveau lige over 3 milliarder kroner, mens danskernes handel af fødevarer i det tyske ventes at stige til lige over 1 milliard årligt ved udgangen af 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Danskerne fylder i stigende grad bilen med mad, når de kører syd for grænsen, i stedet for billig øl og vin.

Mens grænsehandlen med drikkevarer og slik, der typisk har været de store trækplastre, forventes at falde med knapt 700 millioner kroner til et niveau lige over tre milliarder kroner, ventes danskernes handel af fødevarer i det tyske at stige til lige over én milliard årligt ved udgangen af 2008. Det skriver Børsen.

”I 2004 købte de danske forbrugere mad for lidt over 400 millioner kroner syd for grænsen. Det er så ifølge Skatteministeriets opgørelser, steget jævnt lige siden,” siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd (DSK) til Børsen.

Pølser, pålæg og fersk kød
De shoppeglade danskere bliver i høj grad lokket til de tyske kølediske af den lave tyske fødevaremoms.

Priserne på fødevarer i Tyskland er ligesom herhjemme steget i løbet af det sidste år, men hvor momsen på danske fødevarer er 25 procent skal forbrugerne i Tyskland kun betale syv procent i moms.

Derudover, fortæller lektor ved Institut for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet i Sønderborg, Susanne Bygvrå, har tyskerne opdaget, at de kan lokke danskerne til med gode tilbud på fødevarer.

”Grænsebutikkerne har udvidet deres sortiment af fødevarer. Det er ganske tydeligt, og det hænger jo sammen med, at der er salg i fødevarer. Især når det gælder fersk kød,” siger hun til Børsen.

Købmand Herbert Andresen fra Calle Grenz Shops siger til avisen, at det især er fersk kød, pølser og pålægsvarer danskerne gå efter.