STG vender tilbage på vækstsporet og skruer op for udbyttet

Scandinavian Tobacco Groupsbestyrelsesformand Jørgen Tandrup, CEO Niels Frederiksen (længst til højre) og CFO Sisse Fjelsted Rasmussen (nr. 2 fra højre). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et halvår præget af it-problemer og negativ vækst er udviklingen mere positiv i tredje kvartal for Scandinavian Tobacco Group (STG), der har besluttet at øge udlodningen til aktionærerne.

STG's omsætning lød i tredje kvartal på 1721 mio. kr. mod 1740 mio. kr. i samme periode sidste, men på organisk basis - justeret for udviklingen i valutakurser - var væksten på 1,9 pct.

Derimod faldt det justerede driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, til 394 mio. kr. fra 412 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Vi opnåede en støt fremgang i tredje kvartal, hvilket er tilfredsstillende. Vi fastholder fokus på at få Cigars International tilbage på sporet og på at eksekvere vores strategi for de brandede aktiviteter inden for håndrullede og maskinfremstillede cigarer, siger administrerende direktør Niels Frederiksen i en kommentar til regnskabet.

- Vores brandede aktiviteter inden for håndrullede cigarer fortsatte den gode udvikling i tredje kvartal, og vores maskinfremstillede cigarer leverede gode resultater med fuldt fokus på at forbedre distributionen og synligheden af den reducerede portefølje i kombination med nye lanceringer på en række markeder, siger han.

SAMLET UDBYTTE PÅ 900 MIO. KR.

STG har besluttet at udbetale et ekstraordinært udbytte på 3,50 kr. per aktie - svarende til 350 mio. kr. - og det og bringer årets samlede udbytte op på 900 mio. kr.

Selskabet kan desuden fortælle, at det planlægger at åbne to fysiske butikker i USA, der skal supplere selskabets onlinesalg.

STG's forventninger til 2017 er uændrede, og selskabet forventer dermed fortsat en svag negativ vækst i omsætningen og en negativ vækst i driftsresultatet målt på EBITDA-niveau, på 4-8 pct.