STG styrker netforretningen med opkøb af cigarforhandler i USA

Scandinavian Tobacco Group, STG, lægger 371 mio. kr. på bordet for den amerikanske forhandler af cigarer, Thomson and Company of Tampa.

STG opkøber amerikanske Thomson and Company of Tampa, hvilket over tid forventes at styrke begge forretninger som følge af stordriftsfordele. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Selskabet, der beskrives af STG som blandt de førende på sit felt, har base i Florida og en årlig omsætning på cirka 100 mio. dollar, eller 599 mio. kr.

Med købet overtager STG en attraktiv kundedatabase, 185 medarbejdere, websites med auktion og online salg samt en fysisk butik og et callcenter i Tampa.

»Jeg er glad for at kunne offentliggøre dette opkøb, som styrker vores position inden for online salg i USA,« siger administrerende direktør i STG Niels Frederiksen i en meddelelse.

»Vores eksisterende online virksomhed, Cigars International vil sammen med Thompson kunne levere en unik portefølje af håndrullede cigarer sammen med en høj kundeservice til de amerikanske forbrugere. Samtidig vil vi kunne realisere betydelige synergier til gavn for vores kunder og aktionærer,« uddyber Niels Frederiksen.

Thomson har i dag en lav encifret EBITDA-margin, men synergier og stordriftsfordele ventes over tid, at medvirke til, at den kombinerede forretning i USA leverer marginer på niveau med Cigars Internationals nuværende niveau, skriver STG.

I løbet af 2019 forventes opkøbet desuden at have en positiv effekt på koncernens justerede EBITDA.

STG's overtagelse af Thomson ventes endeligt gennemført ved udgangen af marts.