Stewardesser i SAS siger ja til lønnedgang

De cirka 1600 medlemmer af stewardesserne og stewardernes fagforening i SAS har sagt ja til at droppe forventet lønstigning.

Læs mere
Fold sammen
Kabinepersonalet i SAS er gået med til en lønnedgang på 3,5 procent. Fagforeningen for stewardesser og stewarder er nu klar til at fortælle om aftalen med den skandinaviske flykoncern om de cirka 1600 berørte medlemmer. Ifølge Verner Lundtoft Hansen, formand for foreningen CAU, er det den bedst mulige aftale, han nu informerer medlemmerne om.

- Det er en lønnedgang på 3,5 procent og en samlet omkostningsbesparelse for SAS på 5,5 procent. Vi har leveret ligeså meget som det jordpersonale, der har leveret mest, siger Verner Lundtoft Hansen til Ritzau.

Aftalen betyder, at de ansatte skal arbejde mere og samtidig må vinke farvel til en planlagt lønstigning fra 1. marts. SAS præsenterede onsdag aftalerne med de mange fagforeninger, der giver besparelser på en milliard kroner. Alligevel regner Verner Lundtoft Hansen med, at medarbejderne nok bliver bedt om at levere endnu mere.

- Jeg vil tro, at SAS kommer igen. Det gør jeg ud fra 15 års erfaring med, at det vil SAS altid, men det er ikke ensbetydende med, at vi leverer. Når det så er sagt, vil jeg håbe, at dette her kan skabe ro, så ledelsen fremover vil drive selskabet frem for at jagte de ansatte, siger han.

/ritzau/