Stenrig tobaksfamilie får udbetalt milliarder

Det familieejede selskab Færch Holding er blevet opløst, og dermed bliver 1,9 mia. kroner nu udloddet til arvingerne og en fond.

Den 83-årige Tineke Færch ankommer tirsdag d. 11 marts 2014 til retten i Helsingør. Tineke Færch har stævnet sin datter Merethe Færch med krav om tilbagebetaling af 273 millioner kroner efter en aktiehandel mellem mor og datter i 2006. Tineke Færch tabte sagen til datteren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historien om Færch Holding, der tidligere var medejer af Skandinavisk Tobakskompagni, er ved at nå til ende. Således blev selskabet opløst kort før jul, og dermed udbetales der 1,9 mia. kr. til arvingerne og en fond.

Det skriver Finans.

»Selskabet har solgt alle sine aktiver. Der er kun en pengekasse tilbage. Derfor er det naturligt at afvikle selskabet ved en likvidation. Det vil sige, at alle får deres penge,« siger Niels Kornerup, bestyrelsesformand og likvidator i Færch Holding, til Finans.

Mens en fjerdel går til Færch-fonden, der blandt andet er aktionær i B&O, går de resterende tre fjerdedele til tre selskaber, der tilhører forskellige grene af familien, skriver Finans.

Den stenrige tobaksfamilie Færch har længe været i strid indbyrdes om rettigheder til en del af aktierne i koncernen. Det har blandt andet udmøntet sig i retssager og offentlige opgør i medierne.

Tobakseventyret begyndte i 1869, da Rasmus Færch grundlagde en tobaksfabrik. Senere blev fabrikken slået sammen med to andre store tobaksforetagender, Chr. Augustinus Fabrikker og C.W. Obel. Til sammen blev de tre til Skandinavisk Tobakskompagni.

I årene fra 2002-2008 solgte Færch Holding selskabets aktier i Skandinavisk Tobakskompagni. I begyndelsen af 2014 solgte Færch Holdning selskabets sidste aktivitet, plastvirksomheden Færch Plast, for et milliardbeløb til kapitalfonden EQT.