Stenrig norsk skibsreder køber teletopchefs privatfly

Nu må teletoppen tage almindelige rutefly, når den skal rundt i verden.

Den norske Telenor-koncern har hovedsæde i den tidligere lufthavnsbygning i Fornebu uden for Oslo og har hidtil også haft en andel i et privatfly til topledelsen. Men nu er flyet solgt. Arkivfoto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig med den store flymesse i Paris har en spektakulær flyhandel fundet sted i Norge.

Her har den 67-årige skibsreder Pål Smith-Kielland, som er en af de rigeste mænd i Oslo-området, købt det privatfly, som den afgående topchef for telegiganten Telenor, Jon Fredrik Baksaas, ellers har haft til sin rådighed, skriver det norske dagblad Dagens Næringsliv.

Der er tale om en Cessna Citation Bravo fra 2002 med plads til syv personer, som Telenor - der hører til blandt verdens ti største teleselskaber - har ejet halvparten af gennem tre år. Det er den anden ejer, fondsbestyreren Altor, der har ønsket at sælge, fordi man ikke længere har brug for at have et fly.

Altor-partner Hugo Maurstad siger til Dagens Næringsliv, at flyet blev solgt for næsten samme beløb, som det i sin tid blev købt for, nemlig omkring to millioner euro.

Telenor har endnu ikke taget stilling til, om der er brug for et særligt privatfly til ledelsen fremover. Indtil videre vil de rejse med almindelig rutetrafik og om fornødent leje fly, hvis særlige behov opstår.

Nu skal Cessna-flyet indgå i Pål Smith-Kiellands flyselskab Hesnes Air, hvor det skal lejes ud.

Jon Fredrik Baksaas går efter 13 år på topposten på pension 17. august. Sigve Brekke, der har været i Telenor siden 1999 og siden 2008 har været chef for Telenor i Asien, bliver ny topchef.