Stenrig Lego-arving bag årets dyreste sommerhushandel

Tisvildeleje i Nordsjælland topper listen over landets højeste kvadratmeterpriser på fritidshuse, og nu giver den mondæne kystby også baghjul til alle andre områder på listen over de største sommerhussalg.

Skovvej, Hornbæk. Pris: 7,6 mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

I juli betalte en af Danmarks rigste kvinder, Lego-milliardæren Sofie Kirk Kristiansen, 15 millioner kroner for 228 kvadratmeter sommerhus i den vestlige del af byen, og det er næsten dobbelt så meget som listens nummer to, en 172 kvadratmeter stor fritidsbolig i Hornbæk.

Det skriver Boliga.dk.

Salgsprisen på 15 mio. kr. er dog langt fra udbudspriserne på de dyreste sommerhuse.

Kystvej i Hornbæk dominerer listen med fire huse i toppen, hvor de to øverste koster 29 millioner kroner og de to næste kan erhverves for henholdsvis 27 millioner kroner og 20,75 mio. kr.

Ejerne må krydse fingre for, at tiderne for de allerdyreste sommerhuse bliver bedre. Det er tre år siden, der sidst blev solgt et sommerhus i fri handel i det helt høje prisleje, men til gengæld kan de glæde sig over, at den fandt sted på netop Kystvej i Hornbæk, og at prisen endte på hele 32,5 millioner kroner.

Her er de største sommerhushandler i 2015:

1. Sortebakken, Tisvildeleje. Pris: 15 mio. kr.

Sommerhuset var ikke udbudt offentligt til salg, så det er sparsomt med oplysninger om ejendommen.

Af BBR-registreret fremgår det dog, at huset er på 228 kvadratmeter fordelt på 10 værelser, og at den offentlige vurdering blot lyder på 5,85 mio. kr.

Huset blev købt af Sofie Kirk Kristiansen i juli.

2. Gyvelvej, Hornbæk. Pris: 8,4 mio. kr.

Hornbæk er sammen med Tisvildeleje traditionelt leveringsdygtig i de fleste af landets største sommerhushandler, og det hidtil dyreste eksempel i kystbyen blev handlet i starten af juni.

Heller ikke her var sommerhuset udbudt offentligt via en mægler, men det har det været tidligere.

Både i 2010 og 2013 var huset på markedet, i første tilfælde med en udbudspris på 13,8 millioner kroner og i andet tilfælde med en slutpris på knap 10 millioner kroner.

I det lys har køberne gjort en ganske god handel, da de købte det 172 kvadratmeter store sommerhus for 8,4 mio. kr.

Se den gamle annonce her

3. Udsholt Strandvej, Gilleleje. Pris: 7,8 mio. kr.

Med en grund helt ned til stranden er det ikke overraskende, at salgsprisen på denne sommerresidens endte på knap otte millioner kroner.

Sælgerne havde dog håbet på et betydeligt større beløb, idet udbudsprisen oprindeligt blev sat til 12,5 millioner kroner og senere hen sat ned over to omgange, så den endte på 9,5 millioner kroner.

Dermed lykkedes det køberne at forhandle yderligere 1,7 millioner kroner af prisen for det 172 kvadratmeter store sommerhus med tilhørende grund på over 12.000 kvadratmeter.

Se den gamle annonce her

4. Gyvelvej, Hornbæk. Pris: 7,75 mio. kr.

Sælgerne måtte igennem to salgsforløb, før det lykkedes at få afsat sommerhuset i Hornbæk.

Ejendommen 186 kvadratmeter røg første gang på markedet i november 2010 til en udbudspris på knap ni millioner kroner, men huset blev taget af mæglerens liste et års tid senere.

I 2015 forsøgte ejerne så igen, denne gang med en udbudspris på 7,9 millioner kroner, og 40 dage efter slog en køber til efter et nedslag på 125.000 kr.

Se den gamle annonce her

5. Skovvej, Hornbæk. Pris: 7,6 mio. kr.

Det lykkedes køberne at forhandle 385.000 kr. af prisen, før de satte deres underskrifter på skødet og blive ejere af det 128 kvadratmeter store sommerhus.

Ejendommen er fra 1927, har en grund på ca. 1.200 kvadratmeter og var til salg i 188 dage.

Se den gamle annonce her

6. Bjørnsknudevej, Juelsminde. Pris: 6,95 mio. kr.

Juelsminde har - ligesom Skagen - sin egen gren, hvor vandene skiller, og det er sommerhuset på spidsen af denne gren, der blev handlet i starten af juli for det næsthøjeste beløb nogensinde for et sommerhus i Juelsminde.

For pengene har køberne fået 114 kvadratmeter sommerhus fra 1930 med havudsigt og en grund på 1.560 kvadratmeter.

Det lykkedes køberne at få slået 550.000 kr. af udbudsprisen, før de slog til.

Se den gamle annonce her

7. Næsvej, Fårevejle. Pris: 6,8 mio. kr.

Det er yderst usædvanligt, at et sommerhus bliver solgt til mere end udbudsprisen - navnligt i den dyre ende af markedet - men sælgerne kan i dette tilfælde glæde sig over, at de fik 300.000 kr. mere, end hvad sommerhuset var udbudt til.

Ejendommen ligger helt ned til vandet i nordvestsjællandske Fårevejle og byder på 83 boligkvadratmeter og en grund på over 5.000 kvadratmeter.

Se den gamle annonce her

8. Højensvej, Skagen. Pris: 6,5 mio. kr.

Det har været svært at sælge Skagens dyre sommerhuse i de senere år, men et af salgene kommer dog med på top 10-listen.

Dette eksemplar på Højensvej en lille gåtur fra vandet blev afsat efter 187 dage på markedet, og det lykkedes køberne at forhandle 1,4 mio. kr. af prisen.

Pengene har givet adgang til 128 kvadratmeter bolig og en grund på lige over 1.000 kvadratmeter.

Se den gamle annonce her

9. Bregnevej, Hornbæk. Pris: 6,3 mio. kr.

Sælgerne af sommerhuset i Hornbæk betalte selv 7,1 mio. kr., da de købte huset i 2005, men måtte nøjes med 6,3 mio. kr., da de fik det solgt i maj 10 år senere.

Ejendommen var ikke udbudt offentligt, men af BBR-registret fremgår det, at de nye købere har fået adgang til 147 kvadratmeter fordelt på fire værelser.

10. Hellevej, Liseleje. Pris: 6,23 mio. kr.

Med grund direkte til stranden var der gode muligheder for at score en pæn gevinst på det 98 kvadratmeter store sommerhus med havudsigt, men den oprindelige udbudspris viste sig at være for høj.

Boligen kom første gang på markedet i april 2014 og kostede dengang 9,2 mio. kr., men i oktober opgav sælgerne, skiftede mægler og udbød det på ny til 6,5 mio. kr.

Se den gamle annonce her