Stenrig erhvervsfamilie tager første stik i bittert millionopgør mod Skat

Sonnich Fryland har to gange scoret enorme beløb at sælge kosttilskudsfirmaet Ferrosan. I kulissen spøger stadig en stor skattesag, hvor der nu er medvind til til erhvervsmanden.

Efter flere års intens kamp i en kæmpe skattesag har erhvervsmanden Sonnich Fryland vundet en sejr. Hans selskab A/S Fryco har fået knap 19 mio. kr. tilbage i en sag, der kan føre 183 mio. kr. tilbage til Sonnich Frylands selskab, hvis det endelige udfald går hans vej. Det skriver Finans.

Sonnich Fryland selv har ingen kommentarer, men henviser til sin advokat, partner Arne Møllin Ottosen fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

»Det skyldes, at Skat undervejs i sagen har givet Metkal (et selskab under Fryco, red.) medhold i, at Skat ikke var berettiget til at kræve udbytteskat indeholdt med en højere procent (28 pct.) end svarende til den danske selskabsskat på udlodningstidspunktet (25 pct.),« skriver advokaten i en mail til Finans om årsagen til modtagelsen af de små 19 mio. kr.

Sagen omhandler en udbytteudbetaling på 400 mio. kr., der i 2007 blev ført fra Danmark til et selskab i Sverige, som var ejet af Sonnich Frylands søster, Mette Kalmanson, som var medinvestor i Ferrosan. Herfra gik pengene ifølge Skat videre til Monaco. Skat krævede i 2012 udbytteskat af overførslen og opkrævede 112 mio. kr. af Mette Kalmansons selskab, Metkal.Søsterens udestående med Skat blev efterfølgende overført til Sonnich Frylands selskab. Kravet fra Skat er allerede indbetalt, og ender Sonnich Frylands selskab som sejrherre i det millionstore slagsmål, vil det ifølge årsrapporten fra A/S Fryco betyde, at selskabet får 183 mio. kr. tilbage fra Skat som følge af tilskrevne renter, skriver Finans.

Sonnich Fryland er kendt som hovedmanden bag flere særdeles succesfulde investeringer i virksomheden Ferrosan, som mest er kendt for at stå bag vitaminpillerne Multi-tabs.

I Skat har man ingen kommentarer til sagen.