Stem på TV 2s nye direktør

TV 2 skal have ny direktør, og det skal helst gå stærkt. Her kommer 10 kandidater.

TV 2 ikke haft det let, siden Jørgen Flindt Pedersen i sin tid slap tøjlerne. Både Cristina Lage og Peter Parbo blev fyret fra deres job, Tøger Seidenfaden forsvandt efter kun ét år, og nu har Per Mikael Jensen gjort ham kunsten efter.

I lyset af så kaotiske ledelsesforhold er det er imponerende, at det gennem årene er lykkedes at give DR kamp til stregen.

Men nu er TV 2s fremtid på alle måder uafklaret, og den ubehagelige sag om ulovlig statsstøtte, som i øvrigt er anlagt af Per Mikael Jensens nye arbejdsgiver, gør det ikke nemmere at finde en ny direktør, for det trækker privatiseringen i langdrag. Derfor er TV 2 i et ejermæssigt limbo, og det er erfaringsmæssigt ikke noget godt udgangspunkt for en direktør, der meget nemt kan sætte sin karriere på spil i den spegede medievirksomhed.

Men hvad skal der egentlig til for at blive TV 2s nye direktør? Man skal først og fremmest være modig, for det er sin sag at følge de mange projekter til dørs, som Per Mikael Jensen i løbet af kun et år fik sat i værk. Dernæst skal man have ledeleserfaring på højt niveau, og sidst men ikke mindst skal man også have lyst til at tage jobbet. Det er der givetvis en række af de helt rigtige kandidater, der ikke har.

Lad os se på 10 mulige topkandidater. Hvem kunne det være?

1. Lars Nørby Johansen

Den tidligere Falck-direktør var de facto udpeget, da Berlingske Business' Jens Jørgen Madsen kom til at skrive om det i avisen. Dermed blev Lars Nørby tvunget til at trække sit kandidatur, men mon ikke den gamle idé bliver luftet igen?

2. Jens Willumsen

Jens Willumsen var med i slutfeltet, da valget faldt på Per Mikael Jensen, og kan i dag træde til med kort varsel. Men gider han det? Livet med en god portefølje af bestyrelsesposter giver frihed, og man slipper for en masse vrøvl.

3. Lars Henrik Munch

JP/Politikens adminstrerende direktør ville være blandt de foretrukne, hvis han ellers havde lyst til at tage jobbet. Han er imponerende driftssikker og har en dokumenteret evne til at tjene penge - selv under vanskelige forhold. Men rygtet vil vide, at han har det alt for godt i JP/Politikens Hus.

4. Merete Eldrup

Det ligger tungt med de kvindelige kandidater, men her er en, der ville kunne. JP/Politikens viceadministrende direktør kan uden at overanstrenge sig klare selv de mest vanskelige forhindringer og har da også været inde i billedet til absolutte topstillinger tidligere.

5. Anders Kronborg

Anders Kronborg er som Merete Eldrup (der er gift med DONGs Anders Eldrup) også en del af et power couple, idet han er gift med Agnete Gersing, der er direktør i Konkurrencestyrelsen. Men der er delte meninger om Anders Kronborgs evner, og han er ikke en af Niels Boserups kandidater. Blandt de interne kandidater står han dog nok stærkest og vil være en mulig mellemløsning op til et frasalg.

6. Flemming Rasmussen

Øhh... Flemming hvem? Flemming Rasmussen er kun kendt blandt branchefolk, for han har en udpræget evne til at undgå pressens søgelys. Han har dygtigt formået at konsolidere TV 2s indtjening og sidder derfor i en nøgleposition. Men hans manglende lyst til at træde frem gavner ham ikke, hvis han vil helt til tops i medieverdenen. Det er også et åbent spørgsmål, om han har evnerne til at håndtere indholdssiden, der skal sikre stationens gode seertal.

7. Stig Andersen

Gyldendals direktør har gjort det ufatteligt godt og ville godt kunne håndtere større udfordringer. Men han ville givetvis takke nej og bliver - når det kommer til stykket -nok heller ikke spurgt.

8. Ulrik Haagerup

Ulrik Haagerup har fået sin sag for som nyhedschef i DR. Han har tidligere været inde i billedet til en af de tunge poster, men vil næppe blive spurgt i denne omgang.

9. Palle Strøm - Keld Reinicke

Makkerparret har haft en forrygende karriere bl.a. som chefer for TV 2 Zulu og har været med til at forny mediet. Men noget tyder på, at de har rigeligt travlt i deres nuværende jobs, så de bliver nok hvor de er.

10. Flemming Østergaard

Ja - grin bare, men Don Ø har fire-fem gode år i sig endnu og sidder allerede i TV 2s bestyrelse. Hvis han nogensinde skulle forlade Parken, skulle det være for at tage et job som dette.

Hvad tror du?