Stelton og Krisen

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kan du mærke, at den globale krise er ved at løje af?

Det kan vi. Der sker, hvad man kalder en cocooning. Et amerikansk udtryk, der handler om at træde tilbage til sin familie og de trygge værdier. Når vi har set andre kriser eller læst om dem, så ser man at folk går tilbage til familietraditionerne, og så går de også tilbage til de gamle kendte varemærker. Det er godt for Stelton. At man køber de værdier. Vi har jo termokander derude, der har holdt i tredive år, så når den her mekanisme uvilkårligt kommer ind, er det godt nyt for os.

Hvornår tror du, krisen er slut?

Vi skal hen i 2010. Hvis vi i Stelton kommer ud af 2009 med samme positive resultat som sidste år er det fint. Men jeg tror også du vil se nogle virksomheder dreje nøglen i august og september, så det er ikke helt ovre endnu.

Tror du, at vi får en hurtig eller langsom optur?

Det er meget afhængig af industrien. I nogle industrier, har man allerede reduceret lagrene betydeligt, og der begynder det at gå op nu. Andre industrier har meget lager, og der vil du se at opturen først langsomt sætter ind.

Hvordan står Danmark, når krisen er slut?

Jeg tror Danmark vil stå styrket. Vi er bedre rustet end mange andre generelt. Vi har for det første haft mindre gæld, og vi har haft en stærk produktivitet og lagt de jobs der ikke skaber værdi ud herfra.

Sommer med Michael Ring
Hvor skal du holde sommerferie?

På min båd. Jeg og familien sejler rundt hver sommer, derhen hvor vinden bærer os. Jeg er vant til at have en tætpakket kalender hvor alt er planlagt, så der er ikke noget bedre, end ikke at have nogle planer. I år tror jeg vi sejler mod Skærgården, måske endda op til Norge, men vi får se.

Hvor tit tjekker du mails og mobil i ferien?

Jeg ville gerne sige, at jeg hiver stikket helt ud, men det gør jeg ikke. Jeg slukker mobilen men tjekker den en gang om dagen.