Stein Baggers fremtid afgøres bag lukkede døre

Retten i Lyngby vil ikke have pressen med på en lytter, når den fredag morgen afgør, om Stein Bagger fortsat skal varetægtsfængsles. Forsvaret argumenterede ellers for, at der ikke er noget nyt i sagen, som ikke allerede har været fremme.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retten i Lyngby valgte fredag morgen at afholde retsmøde om Stein Bagger for lukkede døre. Her skal retten afgøre, om varetægtsfængslingen af den bedragerisigtede IT Factory-direktør skal forlænges, som Bagmandspolitiet har bedt om.

Hovedpersonen, Stein Bagger selv, så afslappet ud, da han iført en brun sweater blev ført ind til retsmødet. Den tidligere IT Factory-direktør, der er sigtet for at have begået bedrageri og dokumentfalsk, sad roligt med foldede hænder og fulgte retsmødet. Og han bar umiddelbart ikke tegn efter det overfald, der kort før jul sendte ham en tur på sygeafdelingen i Vestre Fængsel.

Her bad Bagmandspolitiet straks om, at afgørelsen blev truffet bag lukkede døre. Det fik forsvaret til at holde et langt indlæg, hvor det argumenterede for, at dørene til retsmødet ikke behøvede være lukket - blandt andet fordi sagen er blevet så tæt fulgt i pressen, at der ikke kan foreligge mange nye oplysninger.

Derudover argumenterede forsvaret , at Bagmandspolitiet tidligere har udtalt, at Stein Bagger hidtil er den eneste tiltalte i sagen, og derfor er der hverken årsag til at lukke dørene til mødet eller til at opretholde varetægtsfængslingen.

Men dommeren valgte altså at overhøre forsvarets bøn, og hvad der fremover skal ske med Stein Bagger, bliver derfor afgjort bag lukkede døre.

Sidder fortsat isoleret
Stein Bagger kom hjem til Danmark den 16. december sidste år, og han har siden siddet fængslet, mens politiet har efterforsket den digre sag mod ham.

Foreløbig er Bagger sigtet i to forhold, som han begge mere eller mindre har erkendt.

Det drejer sig om bedrageri og dokumentfalsk af særligt grov karakter for op mod en milliard kroner i 2007 og 2008 samt et konkret forhold fra oktober 2008, hvor han er sigtet for bedrageri og dokumentfalsk i forbindelse med en leasingkontakt på 51 millioner kroner med SEB Bank.

Stein Bagger sidder lige nu i frivillig isolation, efter at han blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel lillejuleaften. Politiet vil ikke bede om isolation - men Bagger kan selv ønske det fortsat.