Stein Baggers direktør går til Højesteret

Den tidligere teknologidirektør i IT Factory går nu til Højesteret, efter at Sø- og Handelsretten har afvist hans lønkrav på 7,7 millioner kroner.

Den tidligere teknologidirektør i IT Factory, Henrik Jeberg, er ikke tilfreds med lønudbetalingen fra konkursboet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere teknologidirektør i IT Factory Henrik Jeberg går nu til Højesteret for at få oprejsning, efter at hans oprindelige lønkrav på 7,7 millioner kroner over for IT Factorys konkursbo i august blev barberet ned til en tiendedel af Sø- og Handelsretten, skriver dagbladet Børsen.

- Vi har valgt at anke sagen, siger Henrik Jeberg til avisen.

Han var udstationeret for IT Factory i USA, men kun lige længe nok til at han nåede at sælge huset nord for København og flytte familien til Connecticut, før IT Factory kollapsede.


I Sø- og Handelsretten havde Jeberg med henvisning til sin kontrakt krævet flere millioner kroner i opsigelsesgodtgørelse og løn af kurator Boris Frederiksen fra kammeradvokaten, men kravet blev afvist.

Det skete blandt andet med den begrundelse, at Jebergs kontrakt ikke var rimelig og sædvanlig sammenlignet med andre direktørkontrakter i samme branche.


Derfor kunne hans kontrakt konkursreguleres til tre måneders løn, mente dommeren i Sø- og Handelsretten. Ikke overraskende er Jeberg uenig.

- Vi mener på den anden side ikke, det kan anses for sædvanligt og rimeligt, at en udstationeret medarbejder, der rykker hele husholdningen på tværs af Atlanten, skal nøjes med tre måneders løn i tilfælde af opsigelse. Og vi undrer os over, at dommeren mener, at dette kan være praksis, siger Henrik Jeberg til Børsen om begrundelsen for, at han nu anker sagen til Højesteret.