Stein Bagger tror på nye jobmuligheder

Selv om Stein Bagger er en af danmarkshistoriens største svindlere, er han ikke i tvivl om, at der venter ham et job, når han har afsonet sin dom på syv år.

Stein Bagger ved Lyngby Ret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har bedraget for næsten en milliard kroner. Alligevel tvivler den dømte storsvindler Stein Bagger ikke på, at der venter ham et job i Danmark, når han kommer ud af sit fængselsophold på syv år.

- Jeg er ikke så nervøs for, at jeg ikke får noget at lave. Jeg har nogle gode venner rundt omkring, som ved, at jeg stadig kan nogle ting, og derfor gerne vil hjælpe mig.

Det siger Stein Bagger i et interview med DR, som er det første, han har givet, siden det gigantiske svindelnummer blev afsløret i december 2008.

Stein Bagger håber, at han dermed kan være med til at betale en smule af sin store gæld tilbage.

- Hvis jeg kan bruge de evner, jeg har, kan jeg måske skabe noget, som kan komme de skadeslidte til glæde, siger han.

I interviewet påstår Stein Bagger endnu en gang, at han ikke har gemt nogen penge. Han forstår dog godt, hvis folk undrer sig.

- Jeg kunne formentlig have lagt en halv milliard kroner til side til mig selv, hvis det var det, som var motivet. Men det var ikke derfor, jeg gjorde det, siger han.

Stein Bagger forklarer ligesom under retssagen, at han begyndte danmarkshistoriens største svindelnummer for at imponere bestyrelsesformand Asger Jensby i IT Factory. Jensby gav Bagger den anerkendelse, som han ifølge ham selv har higet efter.

Stein Bagger fortæller under interviewet, at han også er blevet afpresset. Den forklaring kom han også med kort efter sin anholdelse, men han droppede den forklaring under retssagen.

Han vil heller ikke nu fortælle nærmere om omstændighederne og bryder sammen i gråd, da han bliver spurgt om, hvad de kunne afpresse ham om.

- Jeg kan ikke fortælle om det, og jeg tør heller ikke. Jeg vil ikke gå og kigge mig over skulderen resten af livet, siger Stein Bagger.

/ritzau/