Steen Vela: Vi fortsætter

En investor vil skyde én milliard efter Steen Patrick Vela. Der er næsten en aftale på plads med bankerne. Og alt fortsætter som hidtil. Sådan er meldingen fra kriseramte Steen Patrick Vela.

Steen Patrick Vela har ændret navn og hedder nu Patrick Devela. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Først var det Steen Larsen. Så Steen Patrick Vela.

Og nu er det Patrick Devela. Den tidligere storaktionær i Parken Sport & Entertainment har igen taget navneforandring.

Hans selskab SL Nordic Holding ApS har netop præsenteret et katastrofalt regnskab, hvor egenkapitalen er i et kæmpe minus på 780 mio. Men Vela er optimist: Navneforandringen er den eneste forskel fra dengang selskabet gav overskud til nu.

»Vi fortsætter som hidtil. Der er ikke nogen forskel,« siger Vela.

Alligevel har det blodrøde regnskab, der tæller et underskud på 1,9 mia. kroner, betydet, at Vela er gået i dialog med bankerne.

»Strategien er, at vi har nogle ting, vi skal udvikle. Og de ting, vi skal udvikle, får jeg bankerne til at være med på, så de allesammen får deres penge,« siger en fortrøsningsfuld Vela/Devela.

Betyder det, at du har fået lov til at låne penge til at gøre projekterne færdige?

»Det betyder, at de banker, som er involveret, har sagt, at såfremt, der kommer en fuldfed investor, som vil være med på det her. Så løser vi problemet. Og den fuldfede investor sidder i Spanien p.t. Og jeg regner med, at det bliver løst.«

Garanti fra investor
Steen Patrick Vela, som han underskriver regnskabet med, vil ikke sige, hvem investoren er, men påstår, at »han« er klar til at skyde én milliard kroner i Velas projekter.

Dog mod at Vela ikke bliver erklæret konkurs.

Velas aktiver tæller en række indkøbscentre. Selskabet Jeudan fik for nogle år siden købsret på en række af disse centre, men først når de er istandsat. Det betyder, at Jeudan har eneret til at bestemme, om de selv vil købe, eller andre må købe ejendommene. Det er meget sandsynligt, at Jeudan vil holde fast i kontrakten og vente på, at ejendommene bliver istandsat.

Dermed sidder Vela i en situation, hvor han ikke kan skaffe penge ved at sælge dem.

Det giver ifølge Berlingske Business’ oplysninger tre scenarier:

Tre scenarier
1. Bankerne overtager ejendommene - udvikler dem færdigt og sælger dem til Jeudan.

2. Vela bliver erklæret konkurs, bygningerne ryger på tvangsauktion. Jeudan taber intet, men vinder heller intet, men bankerne vil tabe på den lavere pris.

3. Vela får en investor i ryggen, færdiggør selv projekterne, sælger dem til Jeudan og betaler sine kreditorer af.

Selv siger Vela, at han vil satse på centrene Domus Vista i Frederiksberg Kommune og Vallensbæk Stationstorv. Projekterne kræver, at kommunerne godkender planerne for ændringerne af centrene. I Frederiksberg Kommune er der endnu ikke søgt om tilladelser til Domus Vista. I Vallensbæk har byrådet afvist Velas ansøgning. Ifølge et byrådsreferat, fordi Vela ikke har »kunnet opfylde en række punkter«. Men det tager Vela ikke så tungt: Når investoren og bankaftalerne er på plads, søger han bare på ny. Samtidig understreger Vela, at selv om det hele »fortsætter som hidtil«, er den langsigtede plan at få afhændet forretningerne og forfølge drømmen om at bo i Spanien sammen med konen.

»Vi har altid haft en drøm om at flytte til Spanien. Og det gør vi nok. Vi har jo også ændret navn til Patricia Devela og Patrick Devela,« siger han og fortæller, at han vil være ejendomsmægler.

»Vi er kommet i kontakt med nogen i Spanien og så videre, og der kan vi få en tjans. Og min kone taler spansk.«

Er du også ved at lære det?

»Hasta la vista - ja, jeg øver mig også på det.«

Roskilde Bank og det tidligere Forstædernes Bank - nu Nykredit - er de to involverede banker, Vela nævner. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra dem på grund af ferie.