Steen Vela blanket helt af: Taber 1,9 mia. kr.

Den tidligere storaktionær i Parken, Steen Patrick Vela, har tabt alt. Egenkapitalen er i minus med knap 800 mio. kr.

Foto: Scanpix. Steen Patrick Vela, tidligere Steen Larsen, der er bedst kendt som tidligere storaktionær i Parken.
Læs mere
Fold sammen
Fra næsten-milliardær og succesrig ejendoms-matador til fattig kirkerotte på blot 12 måneder. Sådan er virkeligheden for Steen Patrick Vela, tidligere Steen Larsen, der er bedst kendt som tidligere storaktionær i Parken med en ejerandel på knap en tredjedel af aktierne.

Steen Patrick Vela har just afleveret regnskabet for sit holding-selskab, SL Nordic Holding, og det er chokerende læsning for selv den mest hårdføre ejendomsspekulant.

Steen Patrick Vela måtte i 2008 se et gigantisk tab på 1,9 mia. kr. i øjnene. Trods de senere års fantomvækst er det mere end selv Steen Patrick Vela kan klare, så egenkapitalen er blodrød og er i minus på 780 mio. kr.

Dermed er Steen Patrick Vela en færdig mand og revisor skriver også i regnskabet, at selskabet er under afvikling.

Velas banker gået ned

Det står sort på hvidt, at selskabet er fuldstændig afhængig af bankernes velvilje i forhold til afviklingen af gælden. Og hvis dette ikke kan lade sig gøre med bankernes accept, så vil det ende med en konkurs.

Det er også værd at bemærke, at to af Steen Patrick Velas hovedbanker i dag ikke længere består som selvstændige enheder.

Roskilde Bank er gået konkurs, mens Forstædernes Bank er overtaget af Nykredit.

Steen Patrick Vela skabte sin formue på handel med ejendomme, da ejendomsmarkedet gennem flere år havde tocifrede vækstrater. Han udnyttede de gode tider dygtigt og brutalt og gearede en række af sine køb, så hans formue steg eksplosivt.

Han var ikke tilfreds med at købe aktier og ejendomme for sine frie midler og de positive cash-flows som driften kunne generere, han belånte sine aktiver benhårdt så han kunne købe endnu flere ejendomme. Det er en guldrandet strategi, når det hele går op, mens den knækker de fleste, når markedet vender.

Det har ikke været muligt at træffe Steen Patrick Vela for en kommentar.