Steen & Strøm hiver i projektbremsen

Finanskrisen og det faldende detailsalg rammer nu Nordens største storcenteroperatør, Steen & Strøm, der har set sig nødsaget til at stoppe en række svenske udviklingsprojekter. Herhjemme er centrene også ramt af nedgang.

Foto: Scanpix
Storcenteroperatøren Steen & Strøm, der herhjemme ejer og driver en række storcentre som Fields, Bruuns Galleri og City 2, drosler nu kraftigt ned. I Sverige har Steen & Strøm inden for en uge afbrudt en række projekter om udbygninger.

Ifølge den svenske ejendomsavis Fastighetsvärlden har Steen & Strøm stoppet fire store projekter, der samlet set tæller for 175.000 kvadratmeter, og topchefen for Steen & Strøms svenske afdeling, Wilner Anderson erkender, at man har hevet kraftigt i projektbremsen.

”For øjeblikket gennemfører vi udelukkende de projekter, hvor byggeriet allerede er i gang,” siger topchefen til Fastighetsvärlden.

Stadig planer om ekspansion?
Herhjemme måtte den danske afdeling af Steen & Strøm for nylig også se i øjnene, at finanskrisen og et faldende salg i detailbranchen kommer til at gøre ondt.

Omsætningen i de danske centre faldt således i tredje kvartal, og den danske centeroperatør nedjusterede sine forventninger til året, der nu lyder på et ydmygt ønske om nulvækst.

”Vi forventer at ligge på et niveau sidste års omsætning. Det vil vi være ganske tilfredse med,” sagde marketingdirektør i Steen & Strøm Danmark, Claus Tüchsen, til business.dk i starten af november.

Steen & Strøm der i juli blev købt af fransk-hollandske Klépierre, har ellers varslet om en større ekspansion i hele Norden. Da selskabet fik nye ejere sagde koncernchef Olav Line:

”De nye ejer har sagt, at de ønsker at bygge videre på den portefølje, de har købt, og det betyder, at vi ikke foretager os nogen store ændringer, men forventer at holde fast i planerne om at foretage yderlige ekspansion i Danmark såvel som i resten af Norden.”

Med det svenske projektstop kunne det tyde på, at de planer er sat på pause.