Steen Gude sagen: "Vi er blevet ført bag lyset"

Retsmøderne i bedragerisagen mod den fallerede rigmand Steen Gude afslører, at samarbejdspartneren Patrick De Vela allerede på et tidligt tidspunkt følte sig ført bag lyset.

Retsmøderne i bedragerisagen mod den fallerede rigmand Steen Gude afslører, at samarbejdspartneren Patrick De Vela allerede på et tidligt tidspunkt følte sig ført bag lyset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem vidste hvad og hvornår?

Det er nogle af de spørgsmål, der skal besvares i retssagen mod den tidligere ejendomsmatador Steen Gude. Under onsdagens retsmøde kom det frem, at den tidligere Parken-storaktionær Patrick De Vela allerede på et tidligt tidspunkt ytrede sin utilfredshed. Det skriver Børsen.

Patrick De Vela havde i 2008 sammen med en anden af de kendte ejendomsmatadorer, Peter Forchhammer, sagt god for at hælde sammenlagt 190 millioner kroner i Steen Gudes IBB Byg i form af obligationer. Men IBB Bygs bankforbindelse, Glitnir Bank, var angiveligt ikke informeret om betingelserne i obligationshandlen, skriver avisen.

Da Patrick De Vela fandt ud af det, skrev han en e-mail til Steen Gude, hvor han blandt andet formulerede sig således:

"Vi er blevet ført bag lyset (...) Vi føler os totalt til grin."

I en anden e-mail opfordrede han ifølge Børsen Steen Gude til at rette op på sagerne:

"Hej Steen. Tror du ikke hellere, at vi må sende aftalerne til Glitnir, idet I jo er i ond tro."

I sagen har Bagmandspolitiet tiltalt Steen Gude for ni forhold, der handler om bedrageri samt skyldner- og skattesvig. Et af tiltalepunkterne handler netop om, at Steen Gude ikke informerede Glitnir Bank i forbindelse med, at han ville have banken til at yde IBB Byg en kortfristet lån på 210 millioner kroner.

Udover Steen Gude er tre personer med et tilhørsforhold til selskabet Stones Invest tiltalt i sagen. Der er 13 anklagepunkter i sagen, men dem nægter de tiltalte sig skyldige i.