Statsstøtte til e-bøger

Taiwan vil sætte sig på det voksende marked for elektroniske bøger.

E-bogslæserne er ikke længere så underlig en størrelse som i begyndelsen. Fra venstre Amazons Kindle, iRex og Sonys Reader. Foto: Mikkel Møller Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen på Taiwan er klar til at bruge omkring 300 millioner kroner på at støtte e-bogsbranchen, så Taiwan kan markere sig på det voksende verdensmarked.

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press kan virksomheder nu få op til 40 procent i støtte til at udvikle teknologier, der fremmer læsningen af bøger på en skærm i stedet for på papir. Taiwan er allerede blandt de store spillere på e-bogsmarkedet, idet taiwanesiske virksomheder leverer skærmene til både Amazons e-bogslæser Kindle og til Sonys konkurrerende Reader. Oveni kommer mange af de chips, som sidder i e-bogslæserne, fra Taiwan.

Fire millioner e-bøger i år

Forventningen er, at salget af elektroniske bøger i år vil runde fire millioner styk, og at det næste år vil være dobbelt så mange, der tager letvægstitlerne med sig rundt i stedet for at bære på tykke papirudgaver.

De to milliarder taiwandollars, som nu skydes ind som støttebeløb, skal ifølge den taiwanesiske regering bistå til at sænke salgspriserne på e-bogslæsere med en sekstommerskærm fra nu omkring 1.500 kroner til 500 kroner og dermed sikre en større udbredelse.

E-bogslæserne er lige nu kun i sort/hvid men får fra næste år farveskærm.