Statsrevisorernes formand: Ministeren havde klar viden

Rigsrevisionen har fundet klare beviser for, at Martin Lidegaard "i enkelte tilfælde" har haft klar viden, som skulle være viderebragt til Folketinget. Statsrevisorformanden siger, at "det formodentligt er med vilje"

Det står klart fra Rigsrevisionens rapport, at ministeren med statsrevisorformand Peder Larsens (SF) egne ord "har haft viden, som skulle være viderebragt til Folketinget". Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var spredt uenighed blandt statsrevisorerne om, i hvor høj grad tidligere klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard har undladt at informere Folketinget i forbindelse med arbejdet med solcelle lovgivningen.Det står dog klart fra Rigsrevisionens rapport, at ministeren med statsrevisorformand Peder Larsens (SF) egne ord "har haft viden, som skulle være viderebragt til Folketinget".

Formanden blev efterfølgende spurgt, om ministeren havde gjort det med overlæg, og til det svarede han:

"Man må sige, at i enkelte tilfælde fremgår det af beretningen, a ministeren har haft haft klar viden, som ikke er blevet viderebragt, og må man vel sige, at så er det formodentligt med vilje," lød det fra formanden.


Uenighed om graden af misinformation

Centralt i kritikken af Martin Lidegaard står en tilbageholdt oplysning i forbindelse med et lovgivende arbejde i december 2012.

Her fik Martin Lidegaard, som Berlingske i dag kunne afsløre, et opdateret og meget væsentligt tal for solcelleudbygning, som han undlod at give videre til Folketinget. 

Dagen efter stemte et intetanende Folketing den nu underfinansierede lov igennem. Underfinansieringen kan løbe så højt som 1,8 milliarder frem mod 2032.

Ministeren orienterede dog klima- og energiudvalget gennem et paragraf 20 spørgsmål, og særligt den radikale statsrevisor, Klaus Frandsen, gav indirekte udtryk for, at det i hans øjne var nok. Det har statsrevisorerne som kollegium dog ikke værede enige i, og Martin Lidegaard får altså skarp kritik for sin ageren i solcellesagen.