Statsrevisor trækker støtte til undersøgelse af Dong-salg

Der er ikke brug for granskning af Dong-sag, mener S-statsrevisor, der ellers har talt for en undersøgelse.

Læs mere
Fold sammen

Først var han klar til at lade Rigsrevisionen undersøge statens salg af Dong Energy. Men nu mener Socialdemokraternes statsrevisor, Lennart Damsbo-Andersen, alligevel ikke, at der er noget at undersøge.

- Jeg er enig med Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, i, at det ikke giver nogen mening at bede Rigsrevisionen undersøge salget af Dong, udtaler han i en pressemeddelelse fra partiet.

- Der har allerede været en lang og grundig proces, der ikke har givet anledning til at tro, at salget ikke skulle være foregået efter reglerne. Jeg mener derfor ikke, at der er årsag til at foretage sig yderligere i sagen.

Citatet kommer i kølvandet på hans egne udtalelser i tirsdagens Information, hvor statsrevisoren er fortaler for at se på muligheden for en undersøgelse af det omdiskuterede salg.

- Jeg synes, at vi skal bede Rigsrevisionen se på, om man kan undersøge salget - og hvordan en sådan undersøgelse kunne se ud, sagde Lennart Damsbo-Andersen således til Information.

I samme avis afviste Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), at en undersøgelse skulle være nødvendig.

Det var den daværende socialdemokratiske finansminister, Bjarne Corydon, der i 2014 stod for salget til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Staten blev fra flere sider kritiseret for at have solgt Dong alt for billigt.

/ritzau/