Statsministeren om Lars Larsen: »Han har altid bidraget til det danske samfund. Og været stolt af det«

Statsminister Mette Frederiksen (S), der selv har mødt Jysk-stifteren Lars Larsen, mindes ham på Facebook, efter han mandag er gået bort.

»Han var først og fremmest sig selv. Uhøjtidelig. Snusfornuftig. Og utrolig behagelig,« skriver statsminister Mette Frederiksen bl.a. på sin facebook-profil om Lars Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Mandag morgen har Danmark mistet en erhvervsleder af de helt store, og en lang række topchefer, musikere og almindelige danskere mindes ham på de sociale medier.

Også landets statsminister, Mette Frederiksen (S), har mandag over middag sendt en hilsen til Danmarks fjerderigeste mand og stifter af møbelkæden Jysk, der på 40 år byggede et forretningsimperium med mere end 2.700 butikker i 52 lande.

»Det er med sorg, jeg hører, at Lars Larsen er gået bort. Han var i sandhed hele Danmarks jyske købmand,« skriver statministeren og fortæller, at hun selv har haft »fornøjelsen« af at møde Lars.

»Han var først og fremmest sig selv. Uhøjtidelig. Snusfornuftig. Og utrolig behagelig,« skriver hun.

Statsministeren mener, at Lars Larsens livsværk er beundringsværdigt, og hun fremhæver, at »han har altid bidraget til det danske samfund. Og været stolt af det,« skriver hun og tilføjer:

»Sammen med sin familie og sine mange medarbejdere har han opbygget en stor, global virksomhed med stærke rødder i Danmark. Til gavn for hele landet. Tak for det. Jeg sender de varmeste tanker til familien og hans nærmeste,« afslutter hun sin opdatering.

Et »ikon«

Også erhvervsminister, Simon Kollerup (S), udtrykker på Twitter, at Lars Larsen var en ganske særlig mand.

Søren Pape Poulsen, tidligere Justitsminister og formand for Konservative, mener, at Lars Larsen har sat et særligt aftryk.

Morten Østergaard, formand for Radikale, kalder erhvervsmanden for et »ikon« i sine sidste ord til Lars Larsen.