Statoilchef: Klima-mål umuligt

Det norske olieselskab Statoil i Canada giver ikke meget for G8-landenes klimamål. De er helt umulige at opnå.

Læs mere
Fold sammen
Der var stor fanfare, da G8-landene under deres topmøde i Italien blev enige om, at den globale temperatur højest må stige to grader frem til 2050 sammenlignet med begyndelsen på den industrielle tidsalder. Men det statslige norske olieselskab Statoils afdeling i Canada er ikke udpræget begejstret.

Det er umuligt at nå, siger Robert Skinner, vicepræsident hos Statoil i Canada, til den canadiske avis Globe and Mail.

Avisen skrev fredag, at Statoil-chefen betegner G8's klimamål, der blandt andet skal nås ved, at G8-landene reducerer deres CO2-udslip med 80 procent, som slagord.

- Det virker slet og ret umuligt at opnå så enorm en reduktion i udslip af drivhusgasser med de værktøjer, der er tilgængelige i dagens samfund, herunder energi-effektueringsgevinster og vedvarende energi, siger Skinner til avisen.I det canadiske selskabs moderselskab, StatoilHydro i Norge, siger informationschef Kai Nielsen, at selskabet er positivt over for klimamålene.

- Vi mener, at G8-målene er opløftende. Den internationale enighed er et vigtigt skridt på vejen mod København, siger han og tilføjer, at selskabet ikke kan tage ansvaret for, hvad Statoils vicepræsident i Canada siger.

- Skinner repræsenterer ikke StatoilHydro. Dette er hans egen holdning, siger informationschefen.

/ritzau/NTB