Statoil overrasker med overskud frem for ventet underskud

Det norske olie- og energiselskab Statoil kom ud af første kvartal med et nettoresultat, der var markant bedre end ventet.

Arkivfoto: Statoil. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I årets første tre måneder landede det norske selskab et nettooverskud på 122 mio. dollar, hvilket var stik mod analytikernes forventninger om et nettounderskud på 125 mio. dollar. Det skriver Bloomberg News.

Den justerede indtjening var i første kvartal 857 mio. dollar, hvilket også er højere end analytikernes estimater om en indtjening på 715 mio. dollar. Det er dog en del lavere end indtjeningen i samme periode året før, hvor indtjeningerne var på 2945 mio. dollar.I regnskabet skriver Statoil, at den lavere indtjening særligt skyldes lavere olie- og gaspriser. Selskabets administrerende direktør melder også om fortsatte udfordringer for industrien.

»Vores finansielle resultater var påvirket af lave olie- og gaspriser i kvartalet. Vi leverede en stærk operationel indsats på tværs af alle forretningsområderne, høj produktivitet og resultater på linje med forventningerne«, siger Eldar Sætre i regnskabet.»Industrien møder udfordringer. Men jeg er glad for at se fremgang, der stemmer overens med de prioriteter, vi præsenterede i februar. Vi har en plan om at forbedre effektiviteten og skære hurtigere og dybere i omkostningerne«, fortsætter han.