Statoil har fundet en skattekiste med olie i Nordsøen

Statoil gør nyt fund i Nordsøen. Det norske olieselskab har fundet omkring 130 mio. tønder olie i Moray Basin, der med de nuværende oliepriser har en estimeret værdi på omkring 5 mia. pund.

Statoil gør nyt fund i Nordsøen. Det norske olieselskab har fundet omkring 130 mio. tønder olie i Moray Basin, der med de nuværende oliepriser har en estimeret værdi på omkring 5 mia. pund. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Det skriver the Telegraph.

Brancheorganisationen Oil and Gas UK kalder opdagelsen af olie for et »tegn på tiltro« til fremtiden i Nordsøen, der ligeledes ventes at vække investorernes interesse.

Efter et kollaps i oliepriserne har interessen for Nordsøen været aftagende. Tendensen har sat sig præg på analytikernes forventninger til dette års investeringer i regionen, der anslås at falde til et rekordlavt niveau på omkring 9 mia. pund.

I løbet af sommeren har Statoil boret tre forskellige steder i Nordsøen, hvor to af boringerne leverede "skuffende" resultater. I tredje forsøg stødte olieselskabet på vandsøjler fyldt med sand, der gav anledning til nærmere undersøgelse.

»Resultatet viser, at vi traf den rigtige beslutning om at bore i oliekilden. Det viser sig, at der er et betydeligt potentiale i det udviklede basin,« siger Jenny Morris, der leder af Statoils afdeling i Storbritannien, til the Telegraph.

/ritzau/FINANS