Statoil får nyt navn

Benzinselskabet Statoil skifter navn, fremover skal bilejere købe deres benzin hos Circle K.

Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er det slut med at tage på Statoil og fylde benzin på. Benzinselskabet skifter navn, så fremover er det hos Circle K, man kan tanke op. Det skriver E24.

Statoil har hørt under canadiske Alimentation Couche-Tard i tre år, og nu skal hele koncernen samles under det nye navn.

E24 oplyser, at Statoil Fuel og Retail har samlet omkring 3.000 medarbejdere fra de baltiske og skandinaviske lande på Telenor Arena i Oslo for at informere dem om ændringerne.

Canadiske Alimentation Couche-Tard, der købte Statoil Fuel & Retail tilbage i 2012, er en storspiller på detailmarkedet, og de er blevet det på relativt få år.

Det hele startede med én butik i den canadiske provins Quebec i 1980 - deraf det fransk klingende navn. Over de næste fem år vokser kæden til at være et foretagende med 11 forretninger, og herefter begynder canadierne ellers at købe sig til vækst i stor stil. Meget stor stil.Inden kalenderen viste år 2000, havde Alimentation Couche-Tard over 1600 butikker i Nordamerika, og det tal er i dag steget til 13.000 over hele verden og har i omegnen af 80.000 ansatte.

Koncernens primære butikskæder er Couche-Tard, Mac's, Circle K samt On the Run.