Statens vækstmand stopper efter 18 år: »Det har været et kæmpe privilegium«

Efter 18 år som topchef for statens finansieringsfond forlader Christian Motzfeldt Vækstfonden til sommer.

Vækstfonden skal have ny adm. direktør. Christian Motzfeldt forlade fonden efter knap 18 i spidsen for Vækstfonden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Efter 18 år og medfinansiering af cirka 7.000 danske virksomheder forlader Christian Motzfeldt posten son adm. direktør for Vækstfonden ved udgangen af juli 2019.

Det skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse fredag formiddag.

»Vækstfonden har været en fantastisk arbejdsplads for mig i næsten to årtier. Det har været et kæmpe privilegium sammen med fondens dygtige medarbejdere og bestyrelser at finansiere mange tusinder spændende, danske virksomheder, udtaler Christian Motzfeldt i meddelelsen.

Han forklarer videre, at det har været meget svært at træffe beslutningen om at stoppe, men han ønsker nu mere tid til bestyrelsesarbejde og vil derfor træde tilbage fra det daglige operationelle job som administrerende direktør.

Christian Motzfeldt blev ansat som direktør i Vækstfonden i marts 2001. Siden har Vækstfonden i samarbejde med private investorer medfinansieret ca. 7.000 virksomheder for mere end 20 milliarder kroner. Fonden har i samme periode vendt det investeringsmæssige resultat fra et betydeligt underskud til et stort overskud.

»Det er altid en udfordring, når en dygtig leder fratræder. Men samtidigt har jeg naturligvis stor respekt for Christians beslutning,« siger Claus Gregersen, formand for Vækstfonden.

Blandt Vækstfondens store investeringer finder man robotvirksomheden Universal Robots, designvirksomheden Muuto og biotekvirksomheden Forward Pharma.

»I bestyrelsen har vi kendt til Christians beslutning, og vi er klar over at succession er en helt central opgave. Vækstfonden er i en forberedt proces med at finde en ny administrerende direktør, og jeg ser frem til at kunne præsentere Christians afløser senere på året,« siger Claus Gregersen.