Statens IT mister sin direktør

Lone Strøm bliver ny rigsrevisor med øjeblikkelig virkning.

Lone Strøm forlader direktørstolen i Statens IT for at blive rigsrevisor. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blot to år gamle Statens IT mister sin direktør, som er blevet udnævnt til ny rigsrevisor.

Lone Lærke Strøm overtager øjeblikkeligt det ledige job som ny rigsrevisor i Rigsrevisionen, udnævnt af Folketingets præsidium efter indstilling fra de folkevalgte statsrevisorer. Hun afløser Henrik Otbo, som for et par måneder siden blev medlem af EUs revisionsret i Luxembourg, kort inden han fik en næse for dyr kørsel i limousine med chauffør.

Lone Strøm har over 20 års erfaring fra den private og offentlige sektor. Hun er uddannet statsautoriseret revisor og begyndte karrieren hos Ernst & Young, hvor hun var fra 1989 til 2000. Her blev hun ansat i det offentlige. Fra 2000 til 2003 var hun revisionschef i Finansstyrelsen, vicedirektør i Økonomistyrelsen fra 2003 til 2009 og direktør i Statens IT fra oprettelsen i 2009 til nu.

Øverste kritiske øje

Stillingen som rigsrevisor er den øverste, ledende stilling i Rigsrevisionen, der har omkring 270 medarbejdere, som ser kritisk på, hvordan staten bruger sine penge. Her er man udpeget for seks år men kan få forlængelse i yderligere fire år.

Statens IT, som har til huse på Frederiksberg, har siden 1. januar 2010 haft ansvaret for alle opgaver inden for administrativ IT, IT-infrastruktur og mere praktisk drift af fag-IT-systemer på otte ministerområder. Med regeringsskiftet i 2011 fik Statens IT mere ansvar og står i dag for ti ministerområder og omkring 80 styrelser.

Lone Strøm er gift og har to døtre.

Søren Ulrich Vulff er konstitueret direktør i Statens IT efter Lone Strøm.