Statens IT barberes ned

De storstilede planer om et kæmpe, statsligt IT-center, hvor al IT er samlet, er lagt på hylden, efter at regningen er løbet løbsk.

Statens IT starter i mindre udgave end først beregnet - men det starter. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I stedet for 15 samles ni ministeriers IT inden nytår nu i, hvad der bliver Statens IT, og det bliver under Finansministeriets kasket. Det sker efter flere måneders overvejelser.

Meningen var ellers at rykke al IT fra 15 ministerier og 46.000 brugere sammen på et centralt sted for at kunne spare 425 millioner kroner om året. For et par måneder siden dukkede nye beregninger op, som viste, at det ville blive dobbelt så dyrt som planlagt at samle det hele.

Alle skifter fra 2012

Seks såkaldte IT-fællesskaber bliver derfor nu grundstenen i det fremtidige Statens IT. Det er Beskæftigelsesministeriet, Miljøministeriet, koncern-IT i Videnskabsministeriet, Kulturministeriets koncerncenter, Integrationsministeriet og den fælles IT-organisation i Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Finansministeriet. Alle ministerier og institutioner, som ikke er med fra begyndelsen, skal fra 2012 overgå til Statens IT, uden at der endnu er lagt en konkret plan for, hvordan og hvornår det skal ske.

Statens IT skal »udstikke retningslinier, som ministerierne skal følge i forbindelse med anskaffelse af udstyr og systemer samt øvrige tiltag, der skal sikre, at IT-udviklingen i institutionerne samordnes med udviklingen i Statens IT for at sikre en god overgang til Statens IT,« som Finansministeriet meddeler.