Statens bankskraldespand slanker staben

Finansiel Stabilitet skal have ny struktur og færre medarbejdere. I første kvartal giver afviklingen af de danske krak-banker 227 mio. kr. i overskud.

Finansiel Stabilitet med adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen i spidsen kom ud af første kvartal med et overskud på en kvart milliard kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gav en kvart milliard i overskud at afvikle krakkede, danske banker i årets første tre måneder.

Statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet kommer ud af første kvartal med en bundlinje på 227 mio. kr., primært på grund af tidligere foretagne nedskrivninger på blandt andet udlån, som Finansiel Stabilitet kan tilbageføre.

Blandt bankens datterselskaber er det især FS Finans, der skæpper i kassen med et overskud på 264 mio. kr.

Afviklingen af resterne af de krakkede banker forløber meget forskelligt.

Mens Amagerbanken og Max Bank giver overskud på henholdsvis 35 og 22 mio. kr., trækker Fjordbank Mors ned med et minus på 18 mio. kr. Underskuddet er dækket af den stillede tabsgaranti.

Finansiel Stabilitet forventer som tidligere meldt et nul-resultat for helåret 2012.

Opbygningen af afviklingsselskabet skal ændres, så datterselskabene FS Finans, FS Pantebrevsselskab og FS Ejendomsselskab igen lægges ind under moderselskabet. Det betyder også farvel til medarbejdere i den kommende tid.

"Finansiel Stabilitet omlægger koncernstrukturen og vil i de kommende måneder nedbringe antallet af medarbejdere. Skridtet bliver taget i forlængelse af den udmeldte koncernstrategi fra efteråret 2011," skriver Finansiel Stabilitet i regnskabsmeddelelsen for første kvartal.

Finansiel Stabilitet indgik i marts 2012 en aftale med FIH om at overtage ejendomsengagementer for ca. 17 mia. kr. Aftalen er endnu ikke godkendt af EU-Kommissionen og indgår ikke i regnskabsaflæggelsen for første kvartal. 

Tilsvarende blev Finansiel Stabilitets aftale med Sparekassen Østjylland indgået i april og dermed efter periodens afslutning.

Sparekassen Østjylland overdrog ca. 30 engagementer med udlån og garantier for ca. 1,3 milliarder til Finansiel Stabilitet. I samme weekend blev Spar Salling overtaget af den Jyske Sparekasse. Finansiel Stabilitet bidrog til aftalens udformning, men er ikke i øvrigt involveret i fusionen.