Staten sætter tre politistationer til salg

En politistation i hovedstaden, to i Grønland og et styk museum lyder nogle af tilbuddene ved seneste udsalg af ejendomme fra staten. Den ene politistation kan måske suppleres af en nedlægningstruet kirke.

Foto: Simon Bohr
Statens seneste udsalg af mursten omfatter tre politistationer og et museum og sker via statsselskabet Freja Ejendomme.

På Frederiksberg er det muligt at købe den mangeårige politistation på i alt godt 3.100 kvadratmeter (kvm.) plus 700 kvm. kælder inklusive celler.

Bygningen er opført i 1920 som domhus og ligger et stenkast fra Frederiksberg Metrostation. I mange år husede ejendommen Frederiksberg Politi, som ved politi- og retsreformen for nogle år siden blev lagt ind under København og gradvis mistede flere og flere funktioner.

En af naboerne er Retten på Frederiksberg, som i november indviede en stor ny retsbygning - det var jo smart at blive på matriklen, fordi der lå en politistation om hjørnet, skulle der blive ballade under rockersager og lignende.

Køb en kirke

Men stort set samtidig med indvielsen af retsbygningen rykkede det resterende lokalpoliti ind i kontorlokaler på en førstesal på Peter Bangs Vej og efterlod en tom politibygning.

Den kan nu erhverves - og kan af en rask byggeudvikler måske samtænkes med en anden nabo, Solbjerg Kirke. Den er sat på listen over kirker, som muligvis skal lukkes, fordi færre og færre i hovedstaden er medlemmer af folkekirken.Den nye portion statsejendomme med "til salg"-skilt omfatter også to politistationer på den grønlandske vestkyst - i Uummannaq og Qasigiannguit - begge på mere beskedne godt 100 kvm.

Så salgslisten er også det 451 kvm store og nybyggede Bro- og Vejmuseum ved Holbæk. Desuden omfatter udbuddet fra Freja Ejendomme tre tidligere embedsboliger i Holbæk samt en større kontorbygning tæt på Københavns Hovedbanegård.