Staten sælger ud: Bliv nabo til Amalienborg

Statens ejendomsselskab har sendt en ny portion bygninger på markedet, deriblandt tre 1700-talspalæer et stenkast fra dronning Margrethes bopæl.

Statens ejendomsselskab har sendt en ny portion bygninger på markedet, deriblandt tre 1700-talspalæer et stenkast fra dronning Margrethes bopæl. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det statslige Freja Ejendomme har sendt en ny portion bygninger på markedet, deriblandt tre sammenbyggede palæer på Amaliegade 23-25, kun et stenkast fra Amalienborg, som er bopæl for dronning Margrethe og prinsgemalen samt kronprinsefamilen.

»Det er en af de mest eksklusive beliggenheder i Danmark, så det vil ikke undre mig, hvis vi også får nogle internationale investorer på banen,« siger salgsdirektør Jes Rovsing fra Freja.Han forestiller sig, at palæerne kan bruges til firmahovedkontorer eller til ejerlejligheder. De tre palæer fra 1700-tallet og er tegnet af nogle af datidens ypperste arkitekter, Nicolai Eigtved og Laurits de Thurah.

Ud over kongelige genboer får købere af de tre ejendomme også kort afstand til den kommende metrostation ved Marmorkirken.

Freja sætter jævnligt offentlige ejendomme på markedet både herhjemme og i Nordatlanten. Det kan være alt fra tidligere politi- og retsbygninger til store, kendte, historiske bygninger. Det forrige udbud tidligere på sommeren omfattede således en gammel frimurerbygning, siden overtaget af Københavns Universitet, og flere tidligere arresthuse.Det aktuelle udbud fra Freja omfatter ud over de tre palæer i Frederikstaden også den gamle Vestre Landsret i Viborg, en retsbygning i Haderslev og en tidligere amtmandsbolig i Svendborg.