Startup's skal skyde op i Israel

Startupbootcamp, der allerede er aktive i København, åbner op i Israel.

Haifa bliver den næste by Startupbootcamp starter op i. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Startupbootcamp, der har givet kontorplads og mentorordninger til iværksættere rundt omkring i Europa, åbner nu op i Haifa i Israel.

Projektet giver mulighed for at få 112.500 kroner i lommepenge, et sted at være og frem for alt at få sparring med de omkring 100 mentorer, der tilknyttes projektet. De ti, der deltager i projektet, får også mulighed for at fremlægge deres idé for nogle af de førende investorer til sidst i programmet - det såkaldte "Demo Day".

Ifølge Startupbootcamp.org skyldes åbningen, at den israelske teknologisektor er veletableret med mange ingeniører per indbygger og en række store teknologivirksomheder, der har gode erfaringer med at udvikle tech-produkter. Ifølge medstifter Alex Farcet giver det således god mening at starte op i Israel.

- Når vi starter op i Haifa er det, fordi der her er nogle rigtigt gode betingelser for at få nogle gode input til deltagerne, siger han.

Haifa er den by med fleste ingeniører i Israel og både Google, Intel, Microsoft og Apple er aktive i området, hvilket Alex Farcet håber vil give gode mulighed for de opstartende virksomheder. Han regner med, at 80 mentorer bliver tilknyttet projektet

Programmet kører allerede i København, Berlin, Amsterdam og Dublin, hvor der gives en plads til ti opstartende sjæle hvert år. Nu er turen kommet til Haifa i Israel, hvor det anslås, at der vil komme 300-400 ansøgere til de ti pladser.