Starbucks vikles ind i skandalesag

Den amerikanske kaffekæde Starbucks bliver nu viklet ind i sagen om det skandaleramte selskab Hesalight, som fredag gik konkurs.

En kontrakt mellem kaffekæden Starbucks og det konkursramte Hesalight har været central i politiets arbejde med sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

Det var angiveligt en falsk kontrakt med gigantiske Starbucks, der blev central i efterforskningen af det skandaleramte selskab Hesalight.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen blev en ordre på 186 millioner kroner med Starbucks' afdeling i Schweiz afgørende for politianmeldelsen, som førte til ransagelse af Hesalights hovedkontorer og konkurs.

Erhvervsstyrelsen gik til politiet den 19. september angiveligt med mistanke om, at kontrakten mellem Hesalight og Starbucks var falsk. Erhvervsstyrelsen har ikke bekræftet den konkrete ordre med Starbucks, men styrelsens presseansvarlige, Søren Møller Nielsen, siger til Børsen, at der har været »begrundet mistanke om alvorlige overtrædelser af lovgivningen.«

Hesalight blev stiftet i 2009 af Lars Nørholt. For knap to år siden skød store investorer som Pensiondanmark, IKEA, Pensam og Danske Capital lidt over en halv milliard kroner i selskabet. Men de penge er umiddelbart forsvundet i et sort hul. Fredag blev Hesalight erklæret konkurs - syv år efter selskabets stiftelse.

Stifter Lars Nørholt er en af de sigtede i sagen. I en mail til Børsen skriver han, at han nok skal »komme tilbage« i dansk erhvervsliv. Han bekræfter, at han er sigtet i sagen, men stifteren mener ikke, der er noget at komme efter.

»Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg har overtrådt loven, og jeg er uforstående over for sigtelsen,« skriver han til Børsen.

Hesalights forretningsmodel gik på at sælge gadebelysning med LED-lys. Det har meget store omkostninger, og derfor hjalp Hesalight kunderne med finansiering. Besparelserne kunne kunderne bruge til over tid at betale for købet.