Starbucks åbner sin første kaffebar på gaden i Danmark

Den amerikanske kaffekæmpe Starbucks indtager nu Rådhuspladsen og åbner dermed den første kaffebar uden for supermarkeder, lufthavnen og togstationer på dansk jord.

Starbucks åbner i samarbejde med Dansk Supermarked sin første selvstændige butik i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARND WIEGMANN

Det er en af de multinationale kæder, som nogle elsker, og andre elsker at hade, og nu slår Starbucks sig ned på Danmarks mest centrale plads, nemlig på Rådhuspladsen i København. Dørene bliver slået op til kaffebaren til efteråret i år.

Hidtil har verdens største kaffekæde udelukkende haft caféer i Københavns Lufthavn og i forbindelse med Dansk Supermarkeds butikker, Bilka, Føtex og Salling, men nu tager Starbucks altså første skridt ud på de danske gader og åbner en selvstændig café.

Ifølge Martin Uebel, som er indkøbschef i Dansk Supermarked, er det en effektuering af det udvidede samarbejde, Starbucks og Dansk Supermarked indgik i efteråret 2013. Martin Uebel er glad for, at han i dag kan bekræfte over for Berlingske Business, at planerne nu bliver til virkelighed.

»Placeringen kan ikke blive mere central. Samtidig åbner metroforbindelsen på Rådhuspladsen om et par år, og det har også været med i overvejelserne,« siger Martin Uebel.

Starbucks-kaffebaren på Rådhuspladsen kommer som udgangspunkt til at ligne de Starbucks-caféer, man kender fra blandt andet USA og Storbritannien, men den får et dansk tilsnit, der passer til omgivelserne. Martin Uebel vil ikke ind på, hvilke indretningsmæssige detaljer, danskerne kan forvente, men han siger, at »udtryk og interiør vil tage udgangspunkt i området i København.«

Med en placering 100 meter fra Strøget vil både københavnere og turister i rigt omfang passere Starbucks dagligt, men det er ikke den eneste kaffebar, der har adresse på Rådhuspladsen. På den anden side af Pladsen ligger den danske kaffekæde Baresso, som i alt har 46 kaffebarer i Danmark, heraf 30 enkeltstående.

Men konkurrencen fra Baresso bekymrer ikke Martin Uebel.

»Det fokuserer vi ikke på. Vi tror, der er plads til os alle, og vi mener, vi står stærkt med det brand, vi har,« siger han.

Politikens Boghal, som også har adresse på Rådhuspladsen, har i øvrigt integreret kaffebaren Ricco's i butikken, så der bliver nok at vælge imellem, når danskerne skal have en kaffepause på den centrale plads.

Starbucks meddelte tidligere i år, at kaffekæden i samarbejde med SSP åbner en kaffebar i konceptet 'The Starbucks Experience' på Københavns Hovedbanegård senere på året. Den første Starbucks-kaffebar åbnede i Københavns Lufthavn i 2007 i samarbejde med HMS Host. I alt har Starbucks seks partnere i Danmark, hvoraf Dansk Supermarked er den eneste partner med rettigheder til at åbne de mellemstore Starbucks-butikker på gaden.

Starbucks omsatte på verdensplan for 14,9 milliarder dollar i 2013. Det svarer til svimlende 80 milliarder kroner.