Star Wars slår alle salgsrekorder

Billetsalget til Star Wars - The Force Awakens brager derudaf - aldrig er der blevet solgt så mange biografbilletter på så få dage.

Dedikerede fans verden over strømmer i biografen for at se den nye Star Wars: The Force Awakens. Til premieren i Tokyo havde en fan gjort ekstra meget ud af sin påklædning. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har brugt juledagene i en fjern galakse langt væk, sunket dybt ned i biografens bløde sæder, er du langt fra den eneste. Aldrig har så mange mennesker købt billet til en biograffilm på så kort tid. På 12 dage har billetsalget rundet 1 mia. dollar, og dermed slår den nye Star Wars-film verdensrekorder, skriver Bloomberg.

Det er Disney, som har givet det ikoniske filmiske univers nyt liv med en ung rollebesætning sammen med Harrison Ford og Carries Fishers tilbagevenden. Kombinationen havde fået de amerikanske og canadiske biografgængere til at købe billetter for 153 mio. dollar alene de to første weekender, lyder det for medieanalyse-virksomheden Rentrak.

Den blændende modtagelse er kommet bag på selv Disneys direktører, skriver Bloomberg. Alle afdelinger af giganten drager fordel af Star Wars - fra film og merchendise til tema-parker.

»Vi omskriver rekordbøgerne hver dag,« siger senior analytiker ved Rentrak Paul Dergarabedian til Bloomberg og tilføjer:

»Der er tale om en sneboldseffekt«.

Han kalder billetsalgets fart og omfang for »svimlende« - især hvis man tager i betragtning, at filmen først får premiere i Kina i januar.

Den tidligere indehaver af rekorden for at runde et billetsalg på 1 mia. dollar på kortest tid er en anden gammel kending i nye klæder. Jurrasic World solgte nemlig billetter for 1 mia. dollar på 13 dage i juni i år.

Det er ikke første rekord, som Universal Pictures Jurrasic World må opgive til Disneys Star Wars. Stjerne-filmen har også vippet dinosaur-sagaen af pinden for den største åbningsweekend. Også juledag var en stor dag for Star Wars, som solgte billetter for 163 mio. dollar - endnu en rekord til listen.

»Det her er større en stort. Det er større end vi nogensinde havde regnet med,« siger adm. direktør i Disney, Bob Iger, til Bloomberg.