Star Wars er stadig Hollywoods guldklump

Det er flere år siden der sidst var nyt fra Star Wars-galaksen, men konceptet er ikke til at vippe af pinden som Hollywoods mest indbringende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ethvert filmstudie drømmer om dem. Franchise-koncepterne.

Film som Star Wars, Harry Potter og Twilight, der ikke bare er en enkelt film, men et univers, som der kan brygges utallige efterfølgere, videospil og merchandise på. De er nemlig guld værd.

Nogle er dog fortsat bedre end andre, når det handler om at generere overskud, og her kommer historien om Luke Skywalker og Darth Vader ind på en ren førsteplads.

Star Wars-konceptet er stadig Hollywoods ubetinget bedst indbringende koncept, og filmene alene har ifølge Forbes.com tjent 4,5 milliarder dollars – altså knapt 25 milliarder kroner – i billetsalg. 

Læs også: Har du den sejeste kaffekop?

Dertil skal lægges et hav af Star Wars-merchandise, som har solgt for ikke mindre end 20 milliarder dollars siden den første af de seks film så dagens lys i 1977.

Star Wars-konceptet har dog fået en hård konkurrent. Historien om teenage-troldmanden Harry Potter nærmer sig således førstepladsen med raske skridt.

Længere nede af listen finder man klassikere som James Bond, Star Trek og Batman, men der er også ganske nye franchises iblandt.

Se hele listen over de bedst indbringende film-franchises, som Forbes har opgjort, her.