Standard-filosofier virker

Det var for de bagvedliggende ledelsesmæssige filosofier og ikke for certifikatets skyld, at Kopenhagen Fur valgte at arbejde med ledelsesstandarder.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen

- Vi var begejstrede for, at man hele tiden evaluerer arbejds- og forretningsgange med henblik på optimering af processer, og vi ville gerne have et værkstøj, der kunne fremtidssikre den bedste kvalitet i skindsorteringen, fortæller Betina Rebild, udviklingskoordinator hos auktionshuset Kopenhagen Fur.

I 2005 implementerede virksomheden ledelsesstandarden ISO-9001, og det har styrket virksomhedens – og alle medarbejderes – fokus på kvalitet i produkter såvel som arbejdsprocesser.

- Hvis man vil være førende inden for sin branche, er man nødt til hele tiden at blive bedre. Det hjælper filosofien bag ISO-certificeringen os til, forklarer Betina Rebild.

Implementeringen af et standardiseret ledelsessystem stiller høje krav til de eksisterende beskrivelser af arbejdsgange og processer. Alt skal være beskrevet ned til mindste detalje, og det skal hele tiden holdes opdateret.

- Her var det naturligvis en stor fordel for os, at beskrivelser allerede var tilgængelige på vores intranet. De skulle bare opdateres og passes ind i ISO-formatet. Men hele evalueringsdelen er kommet oven i, siger Betina Rebild.

Netop de konstante fokus på beskrivelser har trimmet organisationen og skabt et overblik over opgaver og kompetencer.

- Vi er blevet langt mindre afhængige af enkeltpersoner. Ting er beskrevet, så alle har adgang til de informationer, der gør det muligt at løse næsten enhver given opgave, siger Betina Rebild.

Pengene værd

Selv om virksomheden i ret høj grad var gearet til at implementere en ledelsesstandard, har der været meget arbejde forbundet med ISO-9001 certificeringen:

- Det koster jo noget at være certificeret, og mange vil sikkert også pege på ressourceomkostningerne ved arbejdet. Men det er ikke noget, vi har gjort for at leve op til nogle standarder, som folk kommer og tjekker. Det er en filosofi og en måde at arbejde på. Når man tænker sådan, er det hverken en belastning eller en omkostning, siger Betina Rebild.

Efterfølgende har Kopenhagen Fur også implementeret en standard for arbejdsmiljø, og der arbejdes lige nu på muligheden for også at blive it-certificeret.

- Der er meget vundet ved det, og det er med til at højne priserne. Kunderne ved, at det de får hos os er skind af højeste kvalitet, siger Betina Rebild.