Stærkt resultat fra slankere modekoncern

IC Companys lever op til egne forventninger med en nettoomsætning på 2.5 milliarder kroner i selskabets årsregnskab. En stigning på 6 pct. sammenlignet med sidste år.

IC Companys er kommet med regnskab for helåret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langet massere af  Malene Birger-kjoler og Tiger og Sweden-jakkesæt over disken det seneste år.

Den danske modekoncern IC Companys viser torsdag et årsregnskab med en nettoomsætning på 2.563 millioner kroner, hvilket lever op til ledelsens egne forventninger. Det er en stigning på 6 procent sammenlignet med sidste år.

Det er især mærket Tiger of Sweden, der med en stigning i omsætningen på 15 procent, er i vækst. Tiger of Sweden nåede en omsætning på 883 millioner kroner.

Også Peak Performance er populært hos IC Companys kunder. Peak Performance når en omsætning på 930 millioner kroner. Mærket By Malene Birger bliver også hevet ned fra tøjstativerne som aldrig før. Med en omsætning på 327 millioner kroner er der tale om en vækst på 10 procent.

Resultatet kommer efter, at IC Companys for få måneder siden solgte selskabet Mid Market-division til DK Company.

Mid Marked-Division inkluderer de fire modemærker InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury. Salget var en del af virksomhedens vækststrategi, og man meddelte, at man fremover satser på IC Companys primære segment med brands som Tiger of Sweden, Peak Performance og By Malene Birger. Disse tre brands har de seneste tre regnskabsår sikret IC Companys en gennemsnitlig årlig vækst i omsætningen på 8 procent.

»Vi har forenklet forretningen og forbedret indtjeningen. Det ser vi resultaterne af i år, hvor vi leverer et godt resultat. Og med vores tre Premium brands har vi nu fået et godt fundament for fortsat vækst og indtjening. Retningen er klar, og vi skal nå de mål, vi har sat. Men når vi ser ind i regnskabsåret 2014/15, bliver det et år præget af tilpasningen af omkostningerne,« siger administrerende direktør for IC Companys, Mads Ryder.

Ledelsen forventer at udlodde et ekstraordinært udbytte i størrelsesordenen 100 millioner kroner i regnskabsåret 2014/2015.

Generelt kæmper modebranchen en del med salget herhjemme. Sidste år faldt salget til det danske marked med 5 procent, og den tendens ser man fortsat i 2014. Bedre går det med eksporten, der formår at trække salget op med en vækst på 1,8 procent.