Stærkt presset Blackberry skifter kurs

Den tidligere så populære smartphone-producent Blackberry er faldet langt fra fordums storhedstider og annoncerede fredag et tab på 4,4 mia. dollar med en omsætning på 1,2 mia. dollar.

Foto: BAGUS INDAHONO. Den nye topchef John Chen vil omdanne Blackberry fra primært at være et smartphone-selskab til at være et software og cyber-sikkerhedsselskab.
Læs mere
Fold sammen

Men nu skal selskabets produkt repositioneres, meddeler selskabets topchef John Chen. Det skriver The Guardian. Blackberry skal i fremtiden fokusere på ydelser inden for cyber-sikkerhed, mener Chen. Dermed er den engang så dominerende mobilproducent, hvis telefon blev brugt af selveste USAs præsident Barack Obama, på fuldt tilbagetog fra det smartphone-marked, der gjorde virksomheden til en succes.

»Smartphone-markedet er brutalt. Det er et marked hvor de store spillere Apple, Samsung og et par kinesiske selskaber har succes, mens resten kæmper om krummerne fra deres bord,« udtaler Kevin Restivo, smartphone-analytiker hos IDC, til The Guardian.

John Chen, der blev hentet til Blackberry som topchef for blot 45 dage siden fra software selskabet Sybase, har siden sin tiltrædelse afskediget flere topfolk og anset nye fra folk fra branchen, deriblandt tidligere kollegaer. Det står nu klart, at Chen vil omdanne Blackberry fra primært at være et smartphone-selskab til at være et software og cyber-sikkerhedsselskab.

Derudover vil Chen satse stærkt på forretningskunder, der i dag udgør 80 procent af Blackberry's kundebase. Med Blackberry's dybe lommer med patenter indenfor kryptering og sikkerhed venter Chen, at et sats på at levere sikkerhedsydelser til forretningssegmentet vil kunne udgøre et vendepunkt for det tabsgivende selskab.