Stærke trafiktal fra SAS

Passagertrafikken i SAS Gruppen steg 8,5 pct. i juli sammenlignet med samme måned sidste år, oplyser SAS. I juni var stigningen 6,6 procent.

Passagertrafikken er opgjort på basis af Revenue Passenger Kilometers (RPK), som er tallet af passagerer multipliceret med den fløjne strækning i kilometer. I de første syv måneder af i år er væksten i RPK 4,1 pct.

Den samlede kapacitetsudnyttelse i SAS-gruppen, load factoren - kabinefaktoren, der viser udnyttelsen af den indsatte kapacitet - steg 0,1 pct.point sammenlignet med juli sidste år til 80,7 Den var i juni 76,4

SAS Gruppen transporterede i juli 3,6 mio. passagerer, hvilket er en stigning på 9,0 procent.

Yield'en - der er et udtryk for indtjeningen pr. passager i forhold til den fløjne strækning - for gruppens største enhed, Scandinavian Airlines, steg 5,2 pct. i juni. Det var lidt lavere end ventet, oplyser SAS.

Tallene herfor offentliggøres en måned senere end selve passagertrafikken, men om juli-yielden skriver SAS:

- I juli ventes ændringen af yielden at blive stort set på niveau med juni. Det samlede marked fortsætter med at vokse og yield-miljøet er favorabelt. Der er stadig usikkerheder om styrken af den fremtidige vækst, samt om konkurrencesituationen og udviklingen i brændstofpriserne, skriver SAS. Denne formulering er stort set identisk med teksten i sidste måneds meddelelse om trafikken.

Den interkontinentale kapacitet faldt 3,6 pct. og trafikken faldt med 1,0 procent. Den europæiske trafik steg derimod med 13,8 procent.

RB-Børsen