Stærk vækst nok til opjustering trods valutamodvind for William Demant

Selv om en styrkelse af euro - og dermed også den danske krone - over for stort set alle William Demant Holdings faktureringsvalutaer har betydet kraftig modvind på valutamarkedet særligt i andet kvartal, løfter selskabet sine forventninger til hele 2017 i regnskabet for første halvår.

Og det er primært en større end ventet vækst i alle forretningsområder, der trækker så meget underliggende indtjeningsfremgang, at det er på sin plads at løfte forventningerne.

Det gælder både høreapparatforretningen, hvor det trådløse topprodukt Oticon Opn fortsat sælger flot, men også forretningerne for høreimplantater og diagnostiske instrumenter, der ellers har haft en svær periode, har leveret stærkt.

- Det er hele forretningen. Det er først og fremmest et fortsat salg af Oticon Opn, der driver en meget stærk organisk vækst i vores engrosforretning også mere end vi havde ventet, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

- Samlet set vokser hele gruppen 10 pct. og 8 pct. organisk. Den organiske vækst er stærk i alle forretningsområder, og det driver en god underliggende indtjening. Selv om vi så taber lidt mere på valuta, end vi havde ventet, mener vi, at det er realistisk, at vi kommer bedre ud, end vi havde troede, da vi lavede forventningerne, fortsætter han.

William Demant Holding venter nu en driftsindtjening før renter og skat (EBIT) eksklusive restruktureringsomkostninger på 2,3-2,6 mia. kr. mod den tidligere forventning om et resultat i den høje ende af intervallet 2,2-2,5 mia. kr. - ligeledes før restruktureringsomkostninger.

Selve restruktureringsomkostningerne ventes desuden nu at blive 175 mio. kr. mod den tidligere prognose om 200 mio. kr.

- Salget i alle forretningsområder er gået bedre end forventet. Opn har gjort det rigtig stærkt inden for høreapparater, og efter en periode med lidt forskellige markedsudfordringer i Oticon Medical og Diagnostic Instruments har vi også der set rigtig flot vækst, forklarer Søren Nielsen.

William Demant Holding venter, at valutamodvind vil betyde et fald i driftsindtjeningen (EBIT) på 80 mio. kr. i år efter store svækkelser i særligt andet kvartal.

/ritzau/FINANS